bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker47 sekunder: En berättelse om Irans förlorade generation

 
Originaltitel: The gaze of the gazelle
Författare: Arash Hejazi
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789100127077
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det här är historien om Irans förlorade generation. De som föddes under shahens förtryck. Arash Hejazi beskriver livet under terrorn: hur folket först välkomnade störtandet av den hatade shahen, bara för att se revolutionen kidnappas av mullorna och övergå i ett skräckvälde ingen kunnat förutse. Så kommer nästa katastrof: Iraks invasion. Människorna tvangs sluta upp bakom ayatollahn, enade inför en yttre fiende. Motståndet hos vanliga människor upphörde dock aldrig, själv växte Arash upp och började göra motstånd, startade bokförlag, översatte västerländsk litteratur och skrev egna romaner. Men varje försök att öppet utmana makten har slagits ned brutalt och skoningslöst. Nu håller världen andan inför det som händer i Mellanöstern. Kommer revolutionerna att leda till något bättre? Och vad var det egentligen som hände i Iran? Kan vi lära något av det? På en personlig prosa skildrar Hejazi Irans moderna historia utifrån först en pojkes och sedan en ung mans perspektiv. En personligt hållen skildring av längtan efter frihet, där myter och historiska fakta blandas med oväntade och inte sällan absurt humoristiska vardagsinteriörer som ger nya perspektiv och utmanar våra föreställningar och fördomar om detta stora och fascinerande land.

Under demonstrationerna 2009 dödades den unga kvinnan Neda av hemliga polisen. Arash befann sig på platsen och försökte förgäves rädda hennes liv. Någon filmade upplivningsförsöken med mobilkamera och lade upp det på Youtube. Blixtsnabbt spreds filmen över hela världen och väckte avsky och fasa. Filmen visade regimens totala förakt för människoliv och tvingade samtidigt Arash att fly, hals över huvud, till Europa där han nu bor.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av 47 sekunder: En berättelse om Irans förlorade generation :


okidoki 2012-05-24 17:35
Tråkig.
Betyg 2

bokfrun 2016-01-16 01:40
Det är så svårt att förstå för oss som har det väldigt bra att det kan finnas så korrupta land, att folk frivilligt vill vara martyrer. Att människor anmäler sig frivilligt att springa över minfält för att smälla av minor och själva dö, så att resten av gruppen ska kunna ta sig över tryggt.
Ofta har man funderat på hur folk tänker i dessa land. Efter att ha läst denna boken tycker jag att man har mer förståelse.
Hur alla böcker i skolorna rensas ut för att man bara får läsa speciella böcker. Man kan stänga ner internet så att världen inte ska få veta att det skett folkmord.

En väldigt intressant bok tycker jag.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till 47 sekunder: En berättelse om Irans förlorade generation


  Köp boken som film på cdon: