bokrecensioner boktips

En exemplarisk debutant

Originaltitel: A Model Débutante
Författare: Louise Allen
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, humor, historia, kärlek, spänning, konst, modell


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hon skulle gå på balen!
Tidigare var miss Talitha Grey fattig och utan giftermålsanbud. Nu har hon ärvt en förmögenhet, och tack vare lady Parry ska hon presenteras i societeten. Hon ger sig själv ett högtidligt löfte att lady Parry ska bli stolt över den exemplariska debutanten...

Men Tallie bär på en skamlig hemlighet som skulle kunna ödelägga både hennes och familjen Parrys rykte. För att tjäna lite pengar har Tallie stått modell för en konstnär - så gott som naken.

Och lady Parrys systerson - den stilige, elegante, misstänksamme lord Arndale - känner till alldeles för mycket om det. För visst var det han som en gång nästan tog henne på bar gärning när hon poserade?

Utdrag ur boken:
- Det är ingen konst alls. Gamla kärringar som hon slickar i sig allt smicker de kan få. Man kan inte bre på för mycket, lita på mig.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En exemplarisk debutant :
2012-02-14 20:33
Inte riktigt i min smak. Men den var välskriven med en bra handling men jag hade velat ha mer historisk fakta runt om själva handlingen. Nu vet jag inte riktigt vilken tidsperiod den avser mer än att det var modernt med smala byxor på herrarna och det därför syntes väl om de blev allt för intresserade av en dam. Dessutom framgick det att det inom societeten var acceptabelt att många herrar hade en älskarinna även när de var gifta. Kvinnor ansågs inte kunna sköta pengar och de i societeten ansåg att de var högre än alla andra och använde sin mesta tid till nöjen och baler.
Talitha Grey hade planer på att rädda en del kvinnor genom att utbilda dem. Boken rymmer missförstånd, pinsamheter för huvudpersonen och kärlek.
Handlingen utspelar sig i London.
Betyg 3
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman
Samma Författare: