bokrecensioner boktips

Ödesdigert möte

Författare: Louise Allen
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, musik, natur, historia, kärlek, kultur, spänning, ungdom, äventyr
ISBN: 9789164051035


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Uppvaknandet i en främmande säng blir en chock för Amanda Clare. Bredvid henne ligger en lång, mörk och mycket stilig främling. Efter en stund känner hon igen honom från diligensen de delat - diligensen som vält omkull i ett dike. Mannen som räddat dem måste ha trott att de är gifta...och i deras medvetslösa tillstånd placerat dem i samma säng.

Det visar sig att "mr Jey" har tappat minnet efter olyckan. Amanda känner sig förpliktigad att ta hand om honom och fortsätter spela rollen som hans tillgivna hustru. Men vad händer när mannen hon kommit att älska återfår minnet? Tänk om han någonstans har en fru och barn som väntar på honom!

Utdrag ur boken:
Du sa att jag måste ha sett en naken man förr, men det hade jag inte. Vi...lade oss alltid i mörkret.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ödesdigert möte :
2011-11-27 21:10
Jag funderar på vilken tid denna roman avser. Att Amanda Clare är friare i sina åsikter och göranden än sina medsystrar framgår. Hästrygg, gigg, diligens eller bärstol är de transportsätt som nämns. Att för en ogift kvinna, i sociteten, vara i samma rum som en herre utan sällskapsdam ansågs som opassande. Även för Amanda, som var änka, så var det strikta regler. Amanda hade lärt sig att bortse från en del regler och hon hade lärt sig hur en kvinna bäst försvarar sig mot en man som blir alltför närgången.

Handlingen utspelar sig i Holt, London och Brighton.

Boken var inte i min stil, då jag vill ha mycket mer historiebeskrivningar, men för den som vill ha mycket romantik så kan denna vara värd att läsa.
Betyg 3
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Samma Författare: