bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Englands Historia, del I
 D. Harrison
Seriemördaren
 D. Öhrlund
Pillret
 I. Carlberg
Three Lucky Swedes
 P. Nordquist
Hallucinationer
 O. Sacks

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMonster

 
Författare: Michael Dahlén
Genre: Fakta
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
ISBN: 9789186815660
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jag ska inte döda dig. Var inte rädd", hör jag honom viska bakom mig.

I Micael Dahléns nya bok får du bland annat möta Charles Manson och den japanske kannibalen Issei Sagawa: sammanlagt fem av världens mest kända mördare med skrämmande historier som spänner över ett halvt sekel.

Fem monster. Och en författare som träffat dem alla. Micael Dahlén har utforskat en värld fylld av blod och död - men också av pengar, kärlek och kändisskap. Han har korsat tre kontinenter på jakt efter svar. Hur är det möjligt att människor upphöjts till världskändisar genom att mörda? Varför är vi så fascinerade av mord och mördare - i de mest sedda filmerna, i de mest lästa böckerna, i våra egna tankar?

Svaren som han finner är lika skrämmande som morden i sig. "Monster" är Micael Dahléns första bok på svenska efter succén "Nextopia", men boken liknar inget han gjort tidigare, det är snarare en personlig reportagebok med känsla av spänningsroman.

Micael Dahlén är till vardags professor på Handelshögskolan i Stockholm och rankad som nummer tio i världen inom sitt forskningsfält.

Boken trycks i Spanien med många manuella steg i tillverkningsprocessen, vilket innebär att böckerna kan se lite olika ut. Det är även så att vissa ex har "blodade" sidor, vilket innebär att sidornas kanter är färgade röda, medan vissa inte har det.

Medelbetyg: 2,86 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Monster :


Zenmuron 2012-01-08 19:53
Hade ganska ljumma förväntningar på denna. Har läst en del faktaböcker baserade på intervjuer av mördare och tänkte mig att detta skulle vara en kort ganska ytlig sammanfattning av Dahléns möten med bokens 5 huvudpersoner. Istället läser jag en personlig bok med intelligenta reflektioner om en värld som blir mer och mer skurvad. Varför är det så spännande med mördare? Dahlén ställer frågan och gör ett försök att ta reda på svaret. Lyckas han? jag vet inte riktgt, men det är mycket läsvärt iallafall.
Betyg 4

koala_75 2012-11-19 18:13
Jag har alltid undrat varför folk facineras över mördare, fick jag svar i denna bok? Ja, jag tror det , helt ok bok.
Betyg 3

trebor 2013-03-02 14:23
Etta.
Betyg 1

hencka 2013-04-11 20:01
En mycket tankeväckande bok. Dahlen beskriver sina möten med fem kända mördare. Det är fascinerande läsning och litet skrämmande att inse hur fascinerade vi alla är av mord. Dahlen gör också en intressant evolutionspsykologisk koppling till att vi alla torde ha mordbenägenhet inprogrammerade i våra gener. Boken gav mig nya infallsvinklar om fenomenet mord.
Betyg 4

Wooster 2014-06-28 14:12
Jag gillar idén och konceptet med denna bok och det finns stunder då Micael Dahléns lyckas nå fram i sina intervjuer med seriemördarna och lyfta fram nya delar.

Annars kan jag känna att intervjuer med seriemördare fungerar rätt dåligt i bokform. Det har producerats stora mängder med dokumentärer och TV-serier som lyckas bättre än denna bok.
Betyg 3

bokfrun 2016-01-16 10:32
Tycker boken var lite tom, eller tunn eller vad man ska säga. Här har han tagit sig land och rike runt för att intervjua en massa hemska mördare å så blir det så lite sagt. Man vill veta så mycket mer än det man får veta.

Kanske skulle ha minskat ner på mördarna eller gjort fler böcker och i stället satsat på att gå in djupare på ämnena.

Men å andra sidan var det ett tag sedan jag läste boken så jag kan ju minnas fel, men jag har iaf för mig att det var precis så här jag tyckte :-p
Betyg 2

bonadea 2016-11-27 09:31
Boken Monster är en jätte intressan bok inte alls den fakta boken som innehåller bara fakta och kan lätt bli tråkig. Michael Dahlen skildrar den del av mördaren som fascinerar vanliga människor och som vi sedan förvandlar till ikoner. Samtidigt är jag besvoken på både boken och författaren, varför utvecklar och fördjupar han sig inte mer i dessa männisor. Han har rest runt om i världen och lyckats att få träffa var och en av dessa mördare och resultaten blir korta kapitel som bara väcker mer frågor.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Monster


  Köp boken som film på cdon: