bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
SJÄLV Kraften i egentid
 L. Jonkman
Bestäm dig:vetenskapen..
 P. Tornell
Hjärnstark hur motion..
 A. Hansen
Var inte blyg!
 P. Shaw
Hur har du det med ner..
 T. Lake
Ta vara på motgångarna
 A. Malmberg
Din egen lyckas smed
 M. Maultsby
Omgiven av idioter : h..
 T. Erikson
Kosmos Dialogerna
 A. Lytsy
Energierna avslöjar
 L. Tyfting

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBoken om ilska

 
Författare: Theodore Isac Rubin
Genre: Psykologi
Ämnesord: hälsa, psykologi, humor, vetenskap, vrede, behandling
 
Humor:  2
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Att vara snäll", "att behärska sig", "att svälja förtreten" - vi har lärt oss som barn och lär ut till våra barn att detta är goda och konstruktiva egenskaper som kan bidra till att göra oss till välanpassade och lyckliga individer. Men insikten att vrede är - lika grundläggande och nödvändig som hunger, törst, kärlek har skapat en ny syn på vredens natur och på vårt sätt att handskas med den. Dr Rubin, ledande amerikansk psykiatriker, visar hur sund, öppen, varm vrede kan hjälpa oss att bygga upp en starkare och lyckligare personlighet, medan de socialt accepterade, behagliga metoderna att - medvetet eller omedvetet - maskera en vrede skapar ett destruktivt inre gift, som kan bryta ner oss psykiskt och fysiskt - i form av svåra depressioner, grava störningar i våra relationer till andra människor, magsår, hjärtbesvär. Samtidigt som dr Rubin ger oss vital kunskap om grundläggande mänskliga egenskaper i sin bok ger han oss också en ogement roande läsning; han raserar våra ömkliga försvarsmekanismer och avslöjar våra knep och finter för att klara oss från vår vrede.
Men syftet med "Boken om ilska" är inte att rasera, det är klart konstruktivt: sedan Rubin visat upp oss inför oss själva som vi verkligen är, ger han oss också möjligheten att bygga upp vår förmåga till sund vrede med alla de välgörande och genomgripande effekter det kan ha på personligheten. Detta syfte når han genom att avsluta boken med en övning bestående av 103 frågor, som hjälper läsaren komma till insikt om vilka vredesproblem han själv har behov av att lösa.


Utdrag ur boken:
Hon insåg att vi vanligen blir arga på människor som har någon betydelse för oss. Detta gäller särskilt personer som har förmågan att erinra oss om oss själva och våra problem. Detta är personer som har samma eller likartade problem.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Boken om ilska :


gun 2012-01-07 12:13
Jag håller helt med författaren om att det inte är bra att stänga inne ilskan. All innehållen ilska kan få det att rinna över till slut och troligen är det detta som gör att annars lugna personer kan misshandla eller döda någon för en bagatell.
Själv tror jag på att fysisk träning som box, brottning, löpning, cykling, styrketräning m.m där man väljer att skrika när det blir jobbigt kan vara ett bra sätt att få av sig ilska. Vid box kan man ju låtsa sig slå på den/det man är arg på.
Boken är intressant att läsa och det finns säkert något som alla känner igen sig själv eller andra i.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Boken om ilska


  Köp boken som film på cdon: