bokrecensioner boktips

Snäcksamlarna

Originaltitel: The Shell Seekers
Författare: Rosamunde Pilcher
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, krig, mat, hälsa, musik, humor, religion, natur, historia, kärlek, framtid, spänning, ungdom
ISBN: 9137100734


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Snäcksamlarna är en berättelse om en familj i tre generationer. I händelsernas centrum står Penelope Keeling. Hennes far, Lawrence Stern, är konstnär och hade sin storhetstid i början av 1900-talet. Modern är fransyska.
Penelope växer upp under ganska bohemiska förhållanden, blir en självständig ung kvinna och får ett omväxlande, innehållsrikt och många gånger hårt liv. Hon har tre barn:
Olivia som står hennes hjärta närmast, Noel som är en hänsynslös men charmig slarver och Nancy, det äldsta barnet, som blivit bitter av girighet och avund. Men Penelope har en underbar förmåga att acceptera sina barn som de är med alla fel och brister, en förmåga som dock sätts på svåra prov.
Penelopes mest älskade ägodel är Snäcksamlarna, tavlan som hennes far målade när hon var liten och gav henne som ett minne och ett arv. För Penelope symboliserar denna målning banden mellan generationerna, den är en länk mellan det förflutna, nuet och framtiden. Men så bir den överraskande värd en förmögenhet, och striden kring Snäcksamlarna hotar att splittra familjen för alltid.

Rosamunde Pilcher har sina rötter i Cornwall men bor nu utanför Dundee i Skottland. Hon har skrivit många noveller och romaner innan hon fick sitt stora genombrott med Snäcksamlarna. Enligt författarinnan är det en lättläst bok för intelligenta kvinnor - i alla åldrar.


Utdrag ur boken:
"När du var borta kändes det som en evighet, men nu när du är här igen och jag verkligen kan se på dig och ta på dig, är det som du aldrig hade varit borta överhuvudtaget. Och det är inte bara jag som saknat dig. Pappa också, som har suttit här och sucktat efter sin backgammon."
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Snäcksamlarna :
2011-12-05 20:44
Jag känner djup beundran för Penelope Keeling som är huvudpersonen i boken. Hon var så verklig så att det kändes som att träda in i hennes älskade Halmlängan och träffa henne där i det ombonade köket för att sen följa med henne ut i glasverandan och dricka te.
Hennes livsöde berörde starkt.
En mycket bra roman.

Detta är en bok som det tog tid att läsa för den gav så mycket att tänka på innan det kändes som jag var redo att gå vidare med den.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Snäcksamlarna
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén