bokrecensioner boktips

När ljungen blommar

Författare: Rosamunde Pilcher
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, ungdom
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9137112414


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jane Marsh och hennes pappa lever ett kringflackande liv i USA. Ena dagen frotterar de sig med kändisarna i Hollywoods glittrande värld. Andra dagen njuter de av lugnet i strandhuset vid Stilla havet. Jane har sett fler spännande platser än hon någonsin drömt om att få uppleva, och ändå har hon aldrig upphört att längta hem. Hem till Skottland och släktgodset Elvie.
En kväll kommer ett bud från Janes mormor. Utan vidare förklaring ombeds Jane att återvända till Skottland - och hon är inte sen att ta chansen. Men väl hemkommen väntar en rad överraskningar. På det gamla släktgodset Elvie är saker och ting på väg att förändras. Janes mormor har nya planer för framtiden - planer som i högsta grad berör Jane. Och hennes kusin, den vackre arrogante Sinclair, ställer henne inför ett svårt och oväntat val.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När ljungen blommar :
2004-04-24 23:40
En höst-kärlekshistoria med en massa klyschiga grejer. Många grejer fattar man inte varför Pilcher skulle ha med över huvud taget.
Jane reser runt med sin far i USA och tar sig sedan hem till sin mormor. Där träffar hon sin barndomskärlek, kusinen Sinclair. Tam, men lättläst. Har man inget att göra så.
Betyg 2
2016-12-12 18:04
Jane upptäcker att den kärlek hon kände för sin kusin som barn inte känns likadan när hon återvänder till sitt hemland Skottland. Hon märker också att hon känner tillit till en annan något äldre man. I princip cirkulerar bara dessa två män runt Jane om man nu inte räknar pappan som är kvar i USA med sin nya käresta. Janes mormor vill att Jane ska bli kvar på släktgodset men Janes känslor är kluvna. Det här är en snabbläst och enkel berättelse om kärlek och vad spelberoende kan leda till. Boken är helt okay som en stunds avkoppling.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När ljungen blommar
Liknande böcker:
Svarta Änglar
 R. Chance
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Vid skiljevägen
 . Runa
Bara en mor
 R. Jacobsen
Ormens år
 U. Ewerman
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark