bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bond om Bond
Den siste gentlemannen..
Liknande böcker:
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMitt namn är Moore - Roger Moore

 
Författare: Roger Moore
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789113026916
 
Humor:  7
Lärorik:  6
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En av de största filmstjärnorna, en levande legend, berättar om sitt spännande liv med öppenhet, charm och humor.

Som själva sinnebilden för en engelsk gentleman - elegant, stilig och alltid med ett småleende på läpparna - har han gestaltat en mängd oförglömliga roller på bio, tv och på scen. Simon Templar i klassiska Helgonet; Lord Brett Sinclair i Snobbar som jobbar och inte minst; James Bond i sju filmer som fortfarande ständigt visas världen över.
Nu berättar han för första gången om hur det har varit att spela några av de mest kända rollerna som finns - och att spela mot några av de mest kända stjärnorna. Vi möter honom under hans uppväxt i England, vid evakueringen under andra världskriget, och senare i hans olika giftermål och rollen som pappa innan han slutligen finner sitt livs kärlek med svenska Christina, hans nuvarande hustru. Han skriver också om sin prostatacancer, som han nu är helt frisk från, och om sitt omfattande arbete som UNICEF-ambassadör.

I sitt långa yrkesliv har han träffat en mängd kända skådespelare, som Elizabeth Taylor, Lana Turner och David Niven. Han delar generöst med sig av minnen från gårdagens och nutidens filmlegender som Michael Caine och Sean Connery. Resultatet är en uppriktig, humoristisk och charmig memoarbok.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mitt namn är Moore - Roger Moore :


Uffeman 2011-10-17 09:48
En barndomsidol. Jag var inte ens född när Helgonet gick på tv från början. Jag var liten när Snobbar som jobbar gick. Men båda serierna gick i repris när jag var i mina tidiga tonår och samtidigt hade videon slagit igenom stort. Det gick att hyra alla Bondfilmerna som gjorts, vilket jag också gjorde. Vad gäller Roger Moore är det hans personlighet som alltid tilltalat mig, och alla andra tror jag. Han är inte världens bästa skådespelare, i själva verket tror jag han i stort sett bara är sig själv i sina roller. Men charmen och den gentlemannamässiga utstrålningen är oemotståndlig. I den här boken får vi detaljerat följa Roger från hans ganska enkla uppväxt fram till idag. Det är en fascinerande historia, fylld av humor. Mitt betyg hamnar på fem, men det sista steget upp till femman är kanske mer beroende på att jag gillar Roger. Skulle jag vara mer objektiv kanske det bara blivit en fyra.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mitt namn är Moore - Roger Moore


  Köp boken som film på cdon: