bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Dödgrävarna
 R. Barth
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson
Folkvandringstid
 D. Harrison
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Det moderna folkhemmet
 J. Åkesson
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFull delaktighet.nu

 
Författare: Maria Johansson & Vilhelm Ekensteen
Genre: Fakta
Ämnesord: politik, hälsa
 
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Betydligt fler författare än ovan nämnda"

Är det ok att man inte får åka kollektivtrafik för att tillgänglighetsanpassningen bara sker på pappret? Är det demokratiskt att alla inte har tillgång till röstlokalen vid ett val? Tycker du att man ska få hjälp vid matsituationen om man inte klarar det själv? I dagens Sverige är svaren knappast självklara. Och inte heller de vi förväntar oss. Dagligen görs grova övertramp när det gäller människors rättigheter - trots att vi nyss bedyrat att vi följer FNs konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. På bloggen FullDelaktigNu skildrades inför valet 2010 frågor som varken var, eller är, självklara på den politiska dagordningen. I den här boken får du 69 av inläggen. Sanningen. Utan socker.

Utdrag ur boken:
Nästa steg är en antidiskrimineringslagstiftning där otillgängligheten ingår. Den kommer, det om något är jag säker på - inte för att Sveriges politiker gärna vill det, inte för att svenska folket har empati - den kommer för att det är det enda rättfärdiga, och för att fler av länderna i vår omvärld är medvetna om problematiken, den kommer därför att svenska politiker har skrivit under FN-konventionen och tilläggsprotokollet, och för att vi kommer att använda det verktyget. *Susanne Berg*

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Full delaktighet.nu :


gun 2011-10-16 12:08
Mycket bra bok. Blogginläggen som är publicerade i denna bok ger en stor insikt om vilka hinder personer med funktionshinder möter ute i samhället. Vem som helst kan bli skadad. Därför gäller det att agera medan man kan så att framkomligheten blir bra i samhället.
Något som jag funderar på är den 65-årsgräns som gäller för assistans om man blir skadad eller sjuk efter denna ålder. Detta måste vara ren åldersdiskriminering. De som behöver hjälp ska få detta oavsett ålder. En del vill ha assistent en del vill kanske hellre bo i gruppboende. Möjligheter som inte borde vara omöjliga att tillgodose. Man skulle också kunna uppmuntra till mer volentärarbete och se till att det är en merit som i USA.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Full delaktighet.nu


  Köp boken som film på cdon: