bokrecensioner boktips

Helena

Originaltitel: Starcrossed
Författare: Josephine Angelini
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789163868719


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Det vore så mycket enklare om jag var vampyr. Då skulle du förstå!"Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.

Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren

Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.

Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?Utdrag ur boken:Medelbetyg: 4 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Helena :
2011-08-22 12:38
En riktigt grym bok att sträckläsa på semestern! Ett stort plus att den innehåller 505 sidor, man kan aldrig få för mycket av den. Spänning, mystik, övernaturligt och romantik. Just mina favoritgenrer. Kan inte bli bättre! Jag bara måste läsa fortsättningen på den här...

Tips till alla Twiligt, Vampire Academy, Vampire diaries, True Blood - fans, LÄS!

Betyg 4
2011-09-11 21:27
En helt otrolig bok. Kunde inte lägga boken i från mig och de tog inte ens 1 dygn för mig att läsa klart den. Jag vill bara läsa mer och mer och känns som om denna boken bara är början till något otroligt stort. Mycket bra bok men lämnade mig lite frustrerad efter men de är väll de som är meningen, man ska bara längta tills nästa bok och de gör jag utan att tveka.
Betyg 5
2011-09-28 20:03
Boken började segt, men hade ett lätt, men rikt språk som för historien vidare på ett bra sätt. Även om den utspelar sig i dagens samhälle dras mytologi och historia med, den blir mer spännande.
Tyckte inte kemin mellan de två huvudkaraktärerna funkade så bra. Den var stark när de hatade varandra, men det är svårt att gå från iskallt till stekhett.
Jag tyckte boken började tappa greppet, men vid de sista kapitlen blev jag tokig. Från "jag vet hur det kommer sluta" till "detta trodde jag aldrig!". Boken gick från mjukhet till grymhet. Stämningen ändrades så snabbt och så brutalt.
Jag tyckte i början av boken att Helena inte behövde en uppföljare, men nu är det ett måste. Och jag tänker med stor glädje läsa den.
Betyg 5
2011-10-01 18:13
Alldeles SUVERÄN bok ♥ Älskar den ända int till ryggmärgen!
I början var den lite seg som sagt, men när Lucas och familjen flyttade in blev berättalsen spännande!
Det var en mycket känsloväckande bok för mig, grät och skrattade :D
Jag blev jättefrustrerad när jag läste att Lucas och Helena inte kan få varandra :(

Sämsta med boken är att den tog slut.
Betyg 5
2011-10-02 08:42
Egentligen är det här inte en överdrivet bra bok. Hela historien känns som en kopia av Twilight, både karaktärer och handling, och då jag tycker ganska illa om twilight så borde jag inte gilla den, men av någon konstig anledning gör jag det ändå.
Hela idéen med ättlingar till Grekiska gudar är cool, och det är trevligt med en ungdomsroman som faktiskt handlar om något annat än vampyrer...
Kärlekshistorien mellan Lucas och Helena är trevlig att läsa om, även om den som sagt inte är så originell och boken är spännande på ett sätt som i alla fall fick mig att välja läsa mer för att se vad som skulle hända.

En definitivt läsvärd och underhållande bok, och jag tänker invänta Maj 2012 då uppföljaren kommer.
Betyg 3
2011-10-26 19:58
"She was hunkered down on her knees, her face covered by her filthy hair, moaning names and saying "blood for blood" as she hit her forehead repeatedly against the wall."

Det där är ett citat från boken, kraftfullt i sig självt - blod, gore! - men det är också vad du kommer vilja göra själv efter att ha läst boken.

Vi har Helena, blyg, superdupermegasnygg (men hon vill ju inte vara det...!) och perfekt och talangfull på alla sätt och vis. Ursäkta mig medan jag går och spyr.

Vi har Lucas, värsta hunken, och ja, det är väl allt det finns att säga om honom. Förutom att han är kontrollerande och sexistisk förstås, och dikterar allt ALLT i deras förhållande, men pfft! Vilken kille inom ungdomslitteratur gör inte det nu för tiden?

När dessa två möts vill Helena genast döda Lucas. Det visar sig att de är *flämt* scions, ättlingar till grekiska gudar, och ämnade att hata varandra! OMIGODNO! Självklart blir de genast kära i varandra, tydligen av de enda anledningen att de inte får. Det var den enda anledningen jag kunde komma på förutom att Bell-förlåt HELENA var den ytligast människan på jorden och blev kär i Lucas för han var snygg och vice versa.

Men mitt största problem med boken var att den var så fruktansvärt trååååkig. Den var lång och historien släpade sig fram med onödiga passager och detaljer man egentligen inte behövde (eller ville) veta.

På det stora hela, visst, läs på! Älskade du Twilight lär du gilla den här! Om inte, njae, då är det nog inte för dig.
Betyg 1
2012-09-18 21:23
Åh, jätteroligt. Jag gillade verkligen Helena(eller Starcrossed som den heter på engelska, vilket var språket jag läste boken på). Det jag gillade mest var att den inte slutade helt lyckligt, jag är lite trött på överdrivet lyckliga slut. Mycket hat-kärlek och lite reinkarnerade gudar = mycket bra bok.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Helena
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander