bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Liv och död i London
 S. Önnebo
Den fantastiska Mrs. P..
 D. Gilman
Den otroliga Mrs. Poll..
 D. Gilman
Ester Karlsson med K
 C. Olséni
Ett fall för Claire Rö..
 M. Söder
Det våras på Blandings
 P. Wodehouse
Zäta och sjukhusets mö..
 E. Petrén
Nirvanaprojektet
 S. Tegenfalk
Mona och Konstnären so..
 M. Bohman
Arsène Lupin, gentlema..
 M. Leblanc

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLämna inga spår

 
Författare: Hannah Nyala
Genre: Deckare
Ämnesord: Äventyr
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9170011656
 
Spänning:  5
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det börjar som rena kärlekssemestern när Tally följer med Paul på en forskningsresa till Tanamiöknen i Australien. Men ute i ökenlandskapet ändras scenariot på ett skrämmande vis. Då Paul beger sig till flygplatsen för att hämta sin dotter lämnas Tally ensam vid tälten.
Fyra dagar, max fyra, ska han vara borta. Tally är först inte orolig, fast då dagarna blir till veckor börjar hon undra. Till slut inser hon att Paul och Josie inte kommer. Något måste ha hänt.
Det över trettio mil till närmaste bebyggelse när hon börjar gå. Maten är slut, hettan är olidlig och hon har ytterst lite vatten kvar. Snart stöter hon på Pauls omkullvälta jeep och gör en förödande upptäckt. Bakom ratten finner hon sin älskades hopsjunkna kropp, två kulor har genomborrat huvudet. I sitt chockade tillstånd är hon nära att missa Josie som ligger gömd i baksätet. Hon är knappt vid liv.
Vem kan ha gjort detta - och varför? När Tally börjar ana svaret inser hon hur oerhört viktigt det är att hon och Josie snabbt tar sig bort - utan att lämna några spår

Utdrag ur boken:
Fågeln och männen och vi, alla är vi gamar, behöver inte föra någon kamp mot naturen, var och en ger sitt liv när det behövs, var och en tar i gengäld, det hela är livets obrutna cirkel. Jag önskar att Paul hade känt mig nu, nu när jag bär fågelns sång inom mig. Den sanne överlevaren är den som slutligen har lärt sig att överlevandet i sig är oväsentligt

Medelbetyg: 3,5 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Lämna inga spår :


lillamy 2003-11-02 14:33
Boken började vädlgit bra och spännande, men den blev lite smått långtråkig och seg efter ett tag. Men överlag en helt okej deckare.
Betyg 3

Hille 2004-11-05 10:59
En hyggligt spännande historia men som absolut inte
väcker någon aha upplevelse.
Börjar, som föregående recensent påpekade, spännande men flyter sedan ut
i ett jytter av händelser som är diffusa och overkliga.
Betyg 3

mathildan 2004-11-06 16:50
Boken är egentligen rätt seg, men jag tycker den är otroligt spännande och den var svår att lägga ifrån sig när man väl kom in i den. Det kändes som om det var en självbiografisk bok.
Betyg 4

Rosa 2006-11-27 07:19
Boken börjar väldigt bra och är spännande men jag störde mig på Tallys tuffa och kaxiga attityd. Den verkade lite väl osannolik med tanke på hennes situation.

Efter ett tag blev boken tjatig samtidigt som slutet gick väldigt snabbt - som om författarinnan tröttnade på att skriva mer.
Betyg 3

verran 2008-10-08 19:47
Bästa bok jag läst på länge. En bok som mer känns som biografisk än fiction. Spännande story och svårt att sluta läsa. Man kommer väldigt nära huvudpersonen och får veta precis vad hon känner och tänker hela tiden. Håller dock med föregående talare att det gick lite väl fort på slutet.
Betyg 5

bonadea 2008-12-20 13:57
En bra bok, det tog ett tag innan jag vande mig vid språket men jag gilla det. Tally är mycket sarkastiskt och i sina tankar tar hon sig inte så mycket på allvar, men hon är en mycket stark kvinna. Boken handlar om hennes och flickan Josie veckor i öknen där de försöker överleva och samtidigt hålla sig undan från några män som är ute efter de. Man får föla på deras resa och se hur de växer i sina nya roller, lär sig nya saker om sig själv, det är fantastiskt att se hur stark överlevnadsinstinkt människor har och hur mycket man faktiskt kan klara av. Detta är helt klart en bra bok!
Betyg 3

Ampolie 2011-04-01 11:54
Spännande.humor,Det börjar som en kärlekssemester..Men hur slutar det. Bara att njuta en stund.
Betyg 4

mira81 2011-06-12 09:16
Mycket spännande bok. Svårt att sluta läsa den. Ville inte ens att den skulle ta slut. Ser framemot bok nr. 2 - Ett sista livstecken!
Ett minus är att det inte är en autentisk berättelse/deckare. Om det hade hänt i verkligheten hade det nog blivit en 5:a
Betyg 4

BlommigaBarbro 2018-11-23 00:52
Bitvis riktigt nagelbitande spänning och enormt engagerande. Bitvis dock ganska långdragen och lite småtjatig. Men samtidigt mycket engagerande och gripande och jag läser gärna fler böcker av Hannah Nyala!
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Lämna inga spår


  Köp boken som film på cdon: