bokrecensioner boktips

Det våras på Blandings

Originaltitel: Something Fresh
Författare: P.G. Wodehouse
Genre: Deckare
Ämnesord: mat, hälsa, humor, historia, kärlek, kultur, äventyr


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tycker du om skalbaggar? Inte? Så synd! Den här historien handlar nämligen om en skalbagge. Nej vänta! Släpp inte boken som om den hade bränt dig. Det är ingen vanlig skalbagge, ser du. Det är en Cheops från fjärde dynastin. Du vet inte vad en Cheops från fjärde dysnastin är? Då tycker jag att du ska slå följe med lord Emsworth. Han är just på väg till sin son Freddies blivande svärfar, mr J. Preston Peters från Amerika. Mr Peters har lovat honom att visa honom sin skarabé-samling. Det kommer att ta sin tid, för mr Peters älskar sina skarabéer med en samlares kärlek, vilken som bekant vida överstiger mannens kärlek till kvinnan. Men när han är färdig, då kan du inte släppa skarabén.
Du kommer att följa den till Blandings, där du träffar Beach, butlern som likt en överstepräst officerar vid middagarna, den duglige Baxter, lord Emsworths sekreterare som har sina misstankar, unge Freddie Threepwood som åker ur det ena klistret i det andra, två upp över öronen förälskade par och många fler.
Och när du skiljs från dem, håller du nog med om att på den här skalbaggen har P.G.Wodehouse kokat en underbart mustig vårsoppa, kryddstark av passioner och spetsad med den läckraste humor. Du kommer att sluka "Det våras för Blandings"


Utdrag ur boken:
Ashe hade inte minsta lust att knipa käft. Tvärtom jublade han över att ha en så utmärkt förevändning att förnya bekantskapen. Han kunde förstås inte delge henne alla detaljer. En del måste av naturliga skäl hållas hemliga.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det våras på Blandings :
2011-10-20 22:03
Ashe Marson är en välbyggd ung man som tränar regelbundet. Han livnär sig med att skriva billiga äventyrsromaner "Detektiv Gridley Qayles äventyr". I samma trappuppgång bor en ung dam, Joan Valentine, som skriver kärleksromaner. När en skarabé försvinner får båda dessa i uppdrag att försöka återta skabarén och återlämna den till sin rättmätiga ägare.
Boken kändes lite väl tam för mig.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det våras på Blandings
Liknande böcker:
Fruset guld
 C. Börjlind
Det tyska huset
 A. Indridason
Grissly
 M. Kallentoft
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Villebråd
 D. Meyer
Mord i församlingen
 B. Håkansson