bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerZäta och sjukhusets mörka hemlighet

 
Författare: Elsie Petrén
Genre: Deckare
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr
ISBN: 9789185833153
 
Spänning:  9
Lärorik:  3
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På sin 12-årsdag råkar Zäta ut för en olycka och hamnar på sjukhus. När hon så småningom vaknar upp märker hon att hon fått en allderles speciell förmåga. En förmåga som visar sig både vara använbar och farlig...
Zäta är allvarligt skadad, och hon får stanna kvar länge på sjukhuset. där händer det märkliga saker, men de vuxna verkar inte se det. En natt inträffar något mystiskt som tvingar ut Zäta på en riskfylld jakt i sjukhusets underjordiska koridorer.

Utdrag ur boken:
Medan jag tränade kunde jag ofta höra hur de vuxna patienterna pladdrade med varandra. En dag skvallrade några tanter och gubbar om att saker försvann på sjukhuset: -Det var visst någon som blev av med mobiltelefonen också. -Ja, och de måste låsa fast TV-apparaterna på avdelningarna. Annars försvinner de direkt. -Undrar vad det är för typer som snor från sjuka? -Jäkla slödder. Sådana typer är inte vatten värda. Jag blev nyfiken och stannade upp i barren för att lyssna. Det märkte de andra. -Skräm inte upp flickebarnat, utbrast en av tanterna. -Alltså det är ingen fara, sa en gubbe till mig. De kommer inte in på rummen och det händer inget bara man låser in allt i skåpen. -Vilka pratar ni om? frågade jag ängsligt. -Äsch, det är bara rykten, sa en tant. Folk snackar så mycket. Inte behöver man vara orolig när man ligger på sjukhus. Tanten började prata om sin blomrabatt istället och jag tappade intresset för deras samtal. Jag funderade över vad jag hade hört. Jag visste ju att det hade varit inbrott i medicinförrådet på vår avdelning, trots att personalen inte ville avslöja det för oss. Och varför hade inte TVn på vår avdelning kommit tillbaka från reparationen ännu? Var den i själva verket stulen? Karin kanske bara ljög för att inte skrämma upp oss.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Zäta och sjukhusets mörka hemlighet :


jollipolli 2011-09-11 18:44
Zäta fyller 11 år och får ett presentkort på en dator som hon länge önskat sig. När hon och hennes pappa är påväg till affären för att köpa datorn så blir hon påkörd av en cyklist. Hon är därför tvungen att fara till sjukhuset för att stanna där några veckor framöver. Under den tiden händer mycket märkliga och konstiga saker... Vem kan man egentligen lita på? Och vem är det som gömmer sig i kulvertarna i undergjorden med stöldgods mitt i den mörka natten...?
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Zäta och sjukhusets mörka hemlighet


  Köp boken som film på cdon: