bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Mensa Guide to Casino..
 A. Brisman
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen sista föreläsningen

 
Författare: Randy Pausch
Genre: Fakta
ISBN: 9789172321694
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tid är allt du har. Och en dag kanske du upptäcker att du har mindre tid än du tror."
Randy Pausch

Med bara några månader kvar att levahöll universitetsprofessorn Randy Pausch sin sista föreläsning. Men istället för att prata om sin hemska sjukdom valde han att inför 400 personer inta scenen med tio armhävningar.
Föreläsningen blev en succ, den lades ut på internet och snart hade miljontals människor världen över sett den. Randys inspirerande och rörande livshistoria blev upptakten till denna bok som har kommit att beröra otroligt många läsare i USA. Men han förde en kamp mot klockan. För att få så mycket tid som möjligt med sin familj utnyttjade Randy sin dagliga cykeltur till att intervjuas via telefon av medförfattaren till boken, journalisten Jeffrey Zaslow.
Den sista föreläsningen kom ut i USA i april 2008 och knappt tre månader senare förlorade Randy Pausch kampen mot cancern. Han blev bara 47 år, men han efterlämnadeett fantastiskt arv - en gripande bok dedikeradtill sina tre små barn. Det är en kärleksförklaring till de stora barndomsdrömmarna, föräldrarna och vännerna som stöttar honom, och inte minst en hyllning till hans älskade fru Jai. Också när sorgen finns närvarande är Randy Pausch, trots sin diagnos, en evig optimist och rådgivare.
Randy Pausch delar med sig av sin humor, livsglädje, sorg och intelligens. En bok för alla som vill läsa om livets stora frågor.

Randy Pausch (1960-2008) var professor i datavetenskap vid Carnegie Mellon University. Hans fru och barn bor i Virginia. Medförfattaren Jeffrey Zaslow skriver i Wall Street Journal, och han närvarade själv vid Randy Pauschs föreläsning. Han bor i Detroit med sin fru och tre döttrar.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den sista föreläsningen :


koala_75 2011-07-10 18:39
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Han levererar några sanningar och tänkvärda ord, och man drabbas av hans öde.

Men mycket mer är det inte, det kanske räcker för vissa, men för mig skrapar den bara lite på ytan och ger mig inte så mycket tyvärr.
Betyg 3

gun 2014-11-10 20:41
Att få ett besked att döden finns så nära kan ge handlingsförlamning eller handlingskraft. Den här boken visar på stor tacksamhet för tid att reda upp slutet på livet och samtidigt ta till vara på möjligheten att ge ett framtida minne till barnen när de vuxit upp. Randy Pausch har tagit vara på sitt liv och ger stor eloge till sin far och mentor och deras kloka ord som kanske när de gavs inte alltid var lika uppskattade då. Jag gillar att Pausch ville ge tillbaka sätt att växa till sina studenter. Boken gav stor insikt över Pausch liv och hur han blev en framgångsrik man.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den sista föreläsningen


  Köp boken som film på cdon: