bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den felande länken
Nirvanaprojektet
Pianostämmaren
Liknande böcker:
Kautokeino den blodiga..
 L. Johansson
Det som göms i snö
 C. Gerhardsen
Dockleken
 C. Engvall
Kvinann som jagade ensam
 M. Jonsson
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVredens tid

 
Författare: Stefan Tegenfalk
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789197881807
 
Spänning:  7
Romantik:  1
Humor:  3
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats.Medelbetyg: 3 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vredens tid :


kristina_s 2011-07-04 07:22
Recension av Stefan Tegenfalks kriminalroman Vredens tid

Boken är utgiven på Massolit Förlag (2009) och innehåller 403 sidor.

Stefan Tegenfalk är född 1965 i Stockholm och bosatt på Ekerö. Vredens tid är hans debutroman och den är första delen i en trilogi om den tjurige och cyniske kriminalkommissarien Walter Gröhn vid Stockholms länskriminal och den begåvade Jonna de Brugge vis Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet, RSU.

Handling: En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Det är en våldsam kollision och tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken.
Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett fall på sitt bord som förbryllar honom. Det gäller en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om att han har begått brottet. Flera mord följer och alla är lika brutala och oförklarliga. Walter Gröhn tar hjälp av den unga och begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningar, RSU. Efter mycket letande hittar de vissa trådar som leder bakåt i tiden och rakt in i svenska rättsystemets hjärta. När Walter Gröhn fråntas fallet tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats.

En spännande debutroman med full fart från början till slut. I början hade jag lite svårt att följa med på grund av vissa meningsbyggnadsfel och annan bristande korrekturläsning, jag fick läsa om flera sidor ett antal gånger, men mot slutet blev det mycket bättre och jag kom in i handlingen igen. Det var en händelserik och spännande roman med mycket fart och fläkt. Och även om Walter Gröhn var lite av en surgubbe så hade författaren ändå lyckats beskriva honom och de andra karaktärerna med glimten i ögat. Jag är mycket nyfiken på nästa del Nirvana projektet som jag hoppas är bättre korrekturläst.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-07-04 (57)
Betyg 3

Anfield 2012-09-11 10:24
Denna var väldigt bra !
Betyg 4

Otimala 2012-10-05 15:22
En mycket positiv överraskning, måste jag säga. Författaren uttrycker sig väl, och intrigen har inte så mkt övrigt att önska heller. Ett intressant uppslag, må jag säga. Om jag ska anmärka på ngt litet, så är det väl isåfall att boken är en aning ojämn. Dock aldrig så att det blir segt att läsa. Det är bitvis mkt spännande, och författaren har även humor. Bara det räcker långt för mig!
Betyg 4

gun 2012-10-25 11:12
En roman med intressanta personligheter. Poliser som är beredda och gör brott för att uppnå sina egna syften. Martin som är muslimhatare har kommit över sanningsserum som han sprutar in i en misstänkt muslim i sådan mängd att denne dör. Detta är inte det enda brott som Martin begår men poliser skyddar sina egna.

Walter är beredd att göra dataintrång för att få fatt i en man. Till sin hjälp har han en praktikant, Jonna de Brugge, och en journalist.

Det figurerar också en homosexuell polismästare som filmats i sexakten och som hotas att lämna uppgifter för att filmen inte ska släppas.

En forskare använder en ny drog för att få människor att bli aggresiva.
En händelserik bok.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vredens tid


  Köp boken som film på cdon: