bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den felande länken
Pianostämmaren
Vredens tid
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNirvanaprojektet

 
Författare: Stefan Tegenfalk
Genre: Deckare
Ämnesord: filosofi, politik, mord, psykologi, humor, religion, spänning, vetenskap, äventyr
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789197881876
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Stefan Tegenfalk: Nirvanaprojektet

Andra delen i kriminaltrilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge

Leo Brageler är spårlöst borta. Forskningschefen som är skyldig till tre brutala mord tycks ha fösvunnit från jordens yta och i månader står utredningen och stampar. Kriminalkommisarie Walter Gröhn letar förgäves efter öppningar när ett gisslandrama plötsligt leder jakten i en oväntad riktning.

Allt pekar på att Brageler hålls fången, men av vem? Och varför? Samtidigt uppstår misstankar om en läcka i utredningen. Någon inom polishusets väggar verkar göra allt för att förhindra att Brageler hittas.

En specialgrupp tillsätts och återigen jobbar Walter och Jonna de Brugge sida vid sida, mot en fiende som hela tiden tycks vara steget före. Frågorna blir allt fler och svaren de hittar allt mer skrämmande. Snart står det klart att morden som Brageler är skyldig till bara utgör toppen av ett isberg.

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nirvanaprojektet :


marmeladkungen 2011-06-03 23:46
Prisbelönt motivering:

Varför man bör läsa Nirvanaprojektet i exakt 100 ord.
Av: Fredrik F. G. Granlund

Ett författarskap innebär att man måste kunna ljuga och ge läsaren en realistisk prägel, även om författaren aldrig varit i situationen som beskrivs. Att motivera varför Nirvanaprojektet skall läsas – utan lögner… Overkligt! För boken överrumplar. Tegenfalk skulle kunna vara polis med extraknäck i undre världen; prosan är verkligen trovärdig – läsaren tvivlar aldrig. Intrigen antyder om fantastik som, liksom de väl gestaltade, kontrasterande protagonisterna, bryter av perfekt mot autenciteten; poliserna begår lagbrott för att hindra andra brott, men staffagefigurerna är ofta mer fängslande. Boken är väldigt svår att lägga ifrån sig. Orsaken är förstås att författaren är en förbannat duktig lögnare.
Betyg 4

kristina_s 2011-07-05 11:50
Recension av Stefan Tegenfalks kriminalroman Nirvanaprojektet

Boken är utgiven på Massolit Förlag (2010) och innehåller 380 sidor.
Stefan Tegenfalk är född 1965 i Stockholm och bosatt på Ekerö.

Nirvanaprojektet är andra delen i en trilogi om den tjurige och cyniske kriminalkommissarien Walter Gröhn vid Stockholms länskriminal och den begåvade Jonna de Brugge vis Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet, RSU. Hans debutroman Vredens tid utkom 2009.

Handling: Andra delen i Stefan Tegenfalks trilogi heter Nirvanaprojektet och den tar vid direkt där Vredens tid slutade. Forskningschefen Leo Brageler – pappan till den lilla flickan som så tragiskt omkom i en bilolycka 2004, är spårlöst försvunnen. Leo Brageler som är skyldig till flera brutala mord är nu totalt uppslukad från jorden och i månader har utredningen stått still. Kriminalkommissarier Walter Gröhn försöker desperat efter en öppning när ett gisslandrama plötsligt leder jakten i en helt oväntad riktning. Det pekar tillslut på att Leo Brageler hålls fången, men av vem? Och varför?
Misstankar om en läcka inom polishusets väggar uppstår, gällande utredningen. Det tillsätts en specialgrupp som leds av Walter Gröhn och även denna gång har han den unga och begåvade Jonna de Brugge vid sin sida, men med en fiende som hela tiden ligger steget före. Det blir fler och fler frågor och svaren allt mer skrämmande. Snart står det klart att morden som Leo Brageler är skyldig till bara är toppen på ett isberg.

Även denna bok är skriven i ett högt tempo, med mycket spänning. Många gånger slår pulsen extra fort, särskilt när polis och fiende står sida vid sida och man inte vet vem man kan lita på. Denna bok känns mera genomtänkt än Vredens tid och korrekturläsningen är mycket bättre. Det gör att jag får handlingen att hänga ihop på ett mycket smidigare sätt. Jag ser även att Stefan Tegenfalk har blivit en mer van skrivare, meningarna hänger bättre ihop denna gång. Så inför del tre har jag ännu större förhoppningar.

Betyg 4/5 Kristina Simar (58)Anfield 2012-09-14 09:21
Mycket bra uppföljare. man måste läsa dessa i rätt ordning.
Betyg 4

Otimala 2012-10-05 15:26
Historien från Vredens tid fortsätter här, och denna är absolut inte sämre. Tvärtom, man blir ju också mer och mer bekant med huvudpersonerna, som jag för övrigt tycker är bra tecknade. Hela grejen är absurd - men vad gör det? Världen är ju också rätt absurd. Det är spännande och underhållande, det är huvudsaken.
Betyg 4

gun 2012-10-26 14:09
Det är en spännande och fängslande intrig som Stefan Tegenfalk målar upp i denna roman som är en fortsättning på Vredens tid.
Walter och Jonna de Brugge jobbar tillsammans igen och tar tag i sina misstankar på sitt eget sätt. De är tillsammans ett samspelt par och lyckas med kollegors hjälp att nysta upp en polisläcka samt få tag på en kidnappad person. Men deras ingripande kommer inte att hindra att personer dödas.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nirvanaprojektet


  Köp boken som film på cdon: