bokrecensioner boktips

Sista Chansen

Författare: Douglas Adams & Mark Carwardine
Genre: Fakta
Ämnesord: humor, natur
Utgivningsår: 1991
ISBN: 009953679X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Douglas Adams och Mark Carwardine tar dig på en resa runt om i världen på jakt efter exotiska och utrotningshotade varelser - djur som de kanske aldrig får chansen att se igen. Den här boken beskriver den jättelika Komodovaranen i Indonesien, den hjälplösa men älskvärda Kakapofågeln på Nya Zeeland, de blinda floddelfinerna i Kina och de sällsynta fåglarna på Mauritius i Indiska oceanen.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sista Chansen :
2011-05-13 18:00
Douglas Adams är mest känd för att skriva vrickade humorböcker med Science Fiction-tema och holistiska detektiver men den boken som han var mest stolt och nöjd över - och som även sålde sämst av alla han skrev - var Sista Chansen. Här tar naturälskaren Adams med oss på en resa för att se utrotningshotade djur och han beskriver sina resor, strapatser och upplevelser med värme och den typiska Adamshumorn som vi läsare är så bekanta med.

Sista Chansen är ett måste för den sanne Douglas Adams-älskaren, men det är samtidigt lätt att förstå varför den sålde så dåligt som den gjorde; den skiljer sig markant från alla andra verk eftersom det inte är en roman. Sista Chansen kanske inte passar bara för att man skrattar åt Liftarens Guide Till Galaxen, men om man vill få upp ögonen för vad vi människor verkligen gör med naturen och hur det drabbar djuren som vi delar den med så kan Sista Chansen verkligen rekommenderas. Visst, den är skriven med humor men temat är ytterst allvarligt.
Betyg 4
2014-08-18 23:19
Douglas Adams var en snillrik ordkonstnär med underbar humor. Den här gången är det dock inte science-fiction på menyn. Snarare tvärtom.

Det är en skildring av ett antal resor han gjorde tillsammans med zoologen Mark Carwardine på jakt efter utrotningshotade djurarter världen över.

Även om boken har ca 25 år på nacken känns ämnet och historierna tidlöst aktuella. Adams underfundiga texter lockar till skratt och lättar upp de annars mycket dystra och allvarliga slutsatserna.

En underbar bok.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sista Chansen
Liknande böcker:
Tjernobylkatastrofen
 S. Olsson
Så gick det till
 R. Dawkins
Rule, Britannia!
 J. Hakelius
Svamparnas planet
 J. Nyström
Den obeboeliga planete..
 D. Wallace-Wells