bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dewey The Small-Town L..
Liknande böcker:
Vägen ut
 H. Martinson
Den utmätta tiden
 P. Noll
Twelve Years a Slave
 S. Northup
Expeditionen - Min kär..
 B. Uusma
A Million Little Pieces
 J. Frey
New Delhi - Borås
 P. Andersson
Gubbe och katt: en kär..
 N. Uddenberg
438 dagar
 J. Persson
Ingen ska få veta
 M. Ahlsén
Det vi kan stå för
 G. Lippestad

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerbibliotekskatten Dewey: en småstadskatt som älskades av hela världen

 
Författare: Vicki Myron
Genre: Biografi
Ämnesord: natur
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9177387805
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av bibliotekskatten Dewey: en småstadskatt som älskades av hela världen :


Freddi 2011-05-13 01:23
En tidig och kall vintermorgon hittar bibliotekarien Vicki Myron en liten bedrövlig kattunge som någon stoppat in i bokinkastet på biblioteket. Mycket snabbt bestämmer sig Vicki för att ta hand om katten och kort därefter blir det uppenbart att kattungens hem blir själva biblioteket. Personalen sluter upp och tar tillsammans hand om kattungen och ger honom namnet Dewey Readmore Books. Dewey visar sig – utöver att vara en katt med allt det innebär – också vara en god människokännare. Han har en förmåga att vara för var och en det den behöver. Om någon känner sig ensam lägger sig Dewey i dennes knä, om någon känner sig ledsen tröstar Dewey och om någon är uttråkad roar Dewey gärna. Även om biblioteket är fullt av folk hittar han tid till var och en som behöver honom och ger denne något. Dewey var en sådan katt som får alla att känna att de hade en alldeles speciell relation med honom. Efter ett tag tar hela samhället Spencer Dewey till sitt hjärta och ryktet om den unika bibliotekskatten sprider sig. Efter några år har detta rykte spritt sig hela vägen till Japan och ett japanskt filmteam kommer och gör ett reportage. Tidningar världen över kommer och gör reportage och till slut är Dewey världsberömd. hela tiden finns Vicki Myron där som en sorts kombination av Matte, själsfrände och assistent.

Bibliotekskatten Dewey är en feelgoodbok som får ens hjärta att svälla och dunka utan att bli det minsta sockersött. Vicki skriver bara vad hon varit med om och sett. Feelgoodkänslan är något som Dewey i sig bidrog med – och sån var han bara.
Är man kattvän och kattälskare kan man känna igen sig i boken och har man dessutom en egen katt där hemma som delar Deweys unika förmåga att se människor och vad de behöver – då är boken en riktig upplevelse.

Babben Larsson läste in boken med den äran. Hennes egen gotländska dialekt passade mycket bra. Dock försökte hon gestalta olika karaktärer i boken med hjälp av olika dialekter vilket absolut inte fungerade.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till bibliotekskatten Dewey: en småstadskatt som älskades av hela världen


  Köp boken som film på cdon: