bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bara betydelsefulla dör
Ingen jord den andra lik
Min är hämnden
Somliga linor brister
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet som vilar på botten

 
Författare: Varg Gyllander
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789170028694
 
Spänning:  7
Lärorik:  3
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kritikerrosade Varg Gyllander kommer med tredje boken om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin. Vi får följa två komplicerade och uppslitande mordutredningar och får dessutom veta mer om Pia Levins bakgrund.

Ulf Holtz kallas mitt i natten ut till kryssningsfartyget M/S Vega som ligger och cirklar i ett stormigt hav utan tillstånd att angöra land. En man har hittas död i fartygets omgjorda spa-avdelning och det är först oklart om vilket lands polis som ska leda utredningen. När den första förvirringen har lagt sig, börjar Holtz undersöka brottsplatsen och påbörjar snart en mordutredning. Kryssningsfartyget går tillbaka till huvudstaden där den blir liggande vid kajen medan Holtz försöker bringa klarhet i mordet.

Samtidigt jobbar Pia Levin med en uppslitande utredning: en hel familj hittas döda och utredarna misstänker att det rör sig om ett utvidgat självmord där mamman har mördat sin familj och därefter tagit sitt eget liv. Pia Levin tycker dock att det är saker som inte stämmer och börjar på egen hand utreda fallet trots ett kompakt motstånd. Utredningen blir plågsam för Pia Levin som vägrar ge sig och hon går mot en oundviklig kollaps.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det som vilar på botten :


kristina_s 2011-03-24 14:15
Recension av Varg Gyllanders bok Det som vilar på botten

Boken är utgiven på Bra Böcker förlag (2011) och innehåller 332 sidor.

Varg Gyllander är pressekreterare vid Rikskriminalpolisen och har tidigare arbetat som marinofficer och kriminalreporter. Hans långa erfarenhet av att följa polisarbete gör att han vant rör sig i de miljöer som befolkas av erfarna mordutredare och det ger honom tryggheten att göra sina historier både trovärdiga och spännande. Varg Gyllander bor i Stockholm med sin fru och två barn. Han debuterade 2009 med kriminalromanen Somliga linor brister. Bara betydelsefulla dör kom ut 2010.
Handling: En ensam hamnkapten tittar ut över havet och väntar på att se kryssningsfartyget M/S Vegas lanternor lysa precis som vanligt borta i horisonten, men det är alldeles svart. Något fruktansvärt har hänt ute till havs. En man har hittats död på fartyget och det blir kriminalteknikern Ulf Holtz som får ta hand om fallet. Han flyttar in i kaptenens hytt och det blir en mycket märklig utredning där frågetecknen bara blir fler ju längre tiden går. Hur mycket polisen än letar hittar de ingenting om den döde mannen, han har helt enkelt ingen identitet.

Samtidigt som Ulf Holtz jobbar med mordet på M/S Vegas jobbar hans kollega Pia Levin med ett tragiskt familjedrama; en liten flicka och hennes föräldrar har hittats döda i sitt hem. Hon lägger ner all sin tid på den hemska tragedin, men får inget gehör hos sin högsta chef C. I och med hennes engagemang i fallet kommer obehagliga minnen från hennes egen barndom fram. Pia Levin undersöker fallet på egen hand och kommer fram till något riktigt skrämmande.
Kommer Ulf Holtz och Pia Levin att lyckas få fram sanningarna gällande sina båda undersökningar?

Som alltid ger Varg Gyllander mig både en spännande och härlig läsupplevelse. Jag var tvungen att sträckläsa eftersom de lättlästa och korta kapitlen hela tiden slutade på ett sådant sätt att jag bara var tvungen att fortsätta läsa. Varg Gyllander skriver med en riktig spännande intensitet, suverän gestaltning och beskrivning av händelser och miljöer. Han gör mig aldrig besviken, utan jag blir lika glatt överraskad av hans berättelser varje gång jag läser hans böcker. Jag hoppas att många läser hans böcker och att de upptäcker vilken sensationell författare han är.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-03-22 (29) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 4

Phenomena 2012-12-25 16:18
Två parallella fall.

Holtz undersöker ett fall där en man hittats död på ett kryssningsfartyg.
Samtidigt får hans kollega,Levin, ett utvidgat självmord att jobba med.
En bra, spännande berättelse som höll mig fängslad.
Bok nummer tre.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det som vilar på botten


  Köp boken som film på cdon: