bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Sagan om Rand I: Lande..
 C. Wennerström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAlla själars natt

 
Originaltitel: A discovery of witches
Författare: Deborah Harkness
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789137135946
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Bodleian Library i Oxford hittar forskaren Diana Bishop av en slump ett förhäxat alkemistiskt manuskript. Hennes upptäckt sätter igång mystiska skeenden och det dröjer inte länge förrän biblioteket hemsöks av demoner, häxor och vampyrer. Diana har snubblat över en hemlighet som varit dold i sekler.

Diana försöker glömma den mystiska boken. Ända sedan hennes föräldrar dog en våldsam död har hon förträngt sitt ursprung, även om hon hela tiden känt magikernas blod strömma i ådrorna. Men manuskriptet lämnar henne ingen ro och snart står det klart att hon är den enda som kan bryta dess förtrollning.

Mot sin vilja blir Diana indragen i ett skeende hon inte kan kontrollera och dessutom tvingas hon långsamt erkänna för sig själv att hon blivit förälskad i den som borde vara hennes största fiende - den bildsköne vampyren Matthew som verkar ha egna orsaker att intressera sig för manuskriptet.

Deras kärlek är lika omöjlig som den är förbjuden, men attraktionen mellan dem är så stark att de bryter alla uråldriga tabun. På grund av deras relation hotar ett krig att bryta ut mellan jordens alla övernaturliga väsen och de är själva fångade i dess mitt.

Medelbetyg: 2,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Alla själars natt :


okidoki 2011-03-14 11:18
Ja, men den är ju väldigt torr och omständlig. Det märks att författarinnan är akademiker och forskare. Berättelsen roar i början för att senare i vissa avsnitt bli löjligt komisk. Jag tänker på alla demonerna som smyger omkring i biblioteket. Nej, romanen är varken spännande eller skrämmande.
Återstår romansen mellan vår huvudperson, den vackra, intelligenta och "snälla" häxan Diana och den ursnygge, mystiske, dominerande, hyperintelligente och förmögne vampyren Matthew. Han är numera, turligt nog, absolutist. Han har slutat med bloddrickandet. Det hade ju varit härligt om det hade hettat till mellan dem. Men nej, dom joggar, ror och sportar rent allmänt.
Min läsning slutar efter kapitel sju. Boken själv slutar efter nästan 700 sidor och då får vi ändå inte veta hur det går. Det kanske kan bli en bra film så småningom. Men vore det inte mer spännande med en elak häxa och en riktig vampyr?
Betyg 2

bonadea 2017-08-10 07:43
Okej bok men inget wow. Det är tråkigt när det finns en fortsättning men som inte har blivit översatt till svenska. Det tog lång tid för mig att läsa boken eftersom den inte riktigt har lyckats fånga mig. Vampyrer, häxor och magi kan vara så bra så det är en besvikelse att det bara blev en 3 i betyg
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Alla själars natt


  Köp boken som film på cdon: