bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Himlen kan vänta
 L. Gray
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Livet är en sjukamp
 C. Kluft
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Ett svenskt geni : Ber..
 D. Lagercrantz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAtt överleva

 
Författare: Anders Hedin
Genre: Biografi
Ämnesord: hälsa, vetenskap, cancer
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789172056893
 
Lärorik:  8
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"I augusti 2004 fick jag beskedet att ett hudmelanom som opererats bort många år tidigare, hade spritt sig i kroppen. Min återstående livstid var enligt statistiken sex månader."
Många skulle ha gett upp direkt i det läget, men det gör inte Anders Hedin. Själv säger han att han har haft en osannolik tur, vilket knappast är hela sanningen. Envist har han fortsatt att skriva, segla, umgås med vänner och arbeta med de projekt han brinner för. Tagit de chanser som dykt upp och försökt att ta ansvar för sitt liv.
Att överleva handlar om livet som cancerpatient, om möten med vården och om engagerade vänner. Den handlar också om ett nytt och mycket lovande sätt att behandla cancer - en metod som utarbetats av svenska forskare. Anders Hedin är övertygad om att han kan tacka denna nya metod för att han tillhör den grupp om endast två procent som fortfarande är i livet fem år efter diagnosen.
Att överleva kan fungera som en källa till inspiration för alla dem - patienter, anhöriga, vårdpersonal - som lever nära, eller med, en av vår tids allvarligaste sjukdomar.
Under de senaste 12 åren har förekomsten av just spritt malignt melanom ökat med 50 % i Sverige. Förhoppningar finns om att den nya behandlingsmetod som är under utveckling och som Anders prövat även kommer att gå att tillämpa vid tjocktarms-cancer, bröstcancer, njurcancer, prostatacancer, urinblåsecancer och lungcancer.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Att överleva :


kristina_s 2011-02-28 13:25
Recension av Anders Hedins bok Att Överleva
Boken är utgiven på Gothia Förlag (2010) och innehåller 214 sidor.
Läsa mera om Anders Hedin och hans bok:
http://www.gothiaforlagblogg.com/2010/01/anders-hedin-om-att-overleva.html
Handling: I denna bok berättar författaren Anders Hedin helt öppet om sin cancer.
Berättelsen börjar i augusti 2004 när Anders Hedin får reda på att den hudförändring som bortopererades många år tidigare, nu har spritt sig i hela kroppen. Läkaren berättar att han har högst sex månader kvar att leva.
Här skulle många gett upp direkt, men inte Anders Hedin. Han fortsatte att ställa krav på läkarna och forskade själv mycket på just sin cancerform. Genom nätet får han veta mycket, och även hans syster i USA, hittar intressant information genom att googla.
Anders Hedin berättar ingående om sina svåra och besvärliga undersökningar som strålning och cellgifter. Han berättar om sina vänner, både gamla och nya som likson han själv drabbats av cancer. Tyvärr dör många av Anders nya vänner i sviterna av sin cancer. Något som känns väldigt jobbigt, eftersom de ofta fått en fin kontakt under sina behandlingar.
Anders Hedin får reda på en ny metod att bota just den cancerform som han har. Han tar kontakt med den läkaren som forskar om den metoden i Sverige. Efter vissa undersökningar får Anders besked att läkarteamet gärna provar metoden på honom.
Nu har det gått fem år och Anders Hedin är fortfarande i livet och mår bra. Själv är han helt övertygad att det var just denna metod som hjälpt honom.
En mycket känslosamt skriven bok om cancer. En sjukdom som ingen vill drabbas av. Anders Hedin har helt öppet berättat om sina erfarenheter av sjukdomen, läkarbesöken och behandlingarna. Hur han pendlat mellan hopp och förtvivlan. Jag tyckte att den var lättläst, trots mycket latinska ord och andra svårbegripliga undersökningsmetoder. Författaren har lyckats med att förklara dessa på ett lämpligt sätt. En bok som bör läsas av personer som har anhöriga med cancer och även de som studerar sjukvård av något slag.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-01-29 (20) www.kristinasimarlektor.se


Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Att överleva


  Köp boken som film på cdon: