bokrecensioner boktips

Skogsflickan

Författare: Niklas Krog
Genre: Barnbok
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789132158957


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tann föddes i dvärgarnas stora salar, djupt inne i Randbergen. Men han är inte som andra dvärgar och längtade ut till skogens grönska och solens värme. En dag tog han mod till sig och klättrade ut i det fria.
I skogen träffade han Bladhus, en vänlig ek som vandrar runt för att hitta en bra plats att slå rot på. Bladhus och Tann blev vänner och tillsammans jagade de bort den kolsvarta Besten från grottorna under dvärgarnas salar.

Aina och Tann har lyckats stoppa Bestens framfart i skogen och jagat ner odjuret i sin håla igen. Men de vet att Besten snart har samlat krafter för att komma tillbaka och skövla skogen och sätta skräck i skogsfolket.
De måste komma på ett sätt att jaga bort Besten för alltid. Men vad kan få ett odjur som lever på ondska att vilja lämna sin håla? Och vad ska de göra för att inte bli upptäckta av den eldsprutande drakkungen Nidaros som letar efter Tann?
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skogsflickan :
2011-02-24 17:21
Trevlig barnbok som handlar om dvärgen Tanarog (Tann) som bestämmer sig för att hjälpa skogsflickan, Aina att rädda träden och hennes folk från Besten. Vi får även träffa andra vänner till Tann, såsom Bladhus och Bäckagubben som hjälper Tann med hans svåra uppdrag.

Läste boken högt för min åttaåriga lillebror som tycker den är bra men den var lite för kort. Som tur är finns det fler delar i serien om Tann som vi båda ser fram emot att läsa.
Betyg 3
Liknande böcker:
Super-Charlie och Gose..
 C. Läckberg
H.C. Andersens underba..
 H. Andersen
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Familjen Knyckertz och..
 A. Sparring
Vi måste till jobbet
 P. Lindenbaum