bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den stora fredens krig
En härskares själ
En krigares hjärta
En magikers styrka
Skogsflickan
Liknande böcker:
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann
Föreningens tid
 L. Selander

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUnder guds himmel

 
Författare: Niklas Krog
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, religion, historia, kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9172213973
 
Spänning:  6
Romantik:  8
Lärorik:  9
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mahdim föddes av kristna föräldrar år 1253, men växte upp som muslim h os en nomadstam i norra Syrien tillsammans med sin älskade styvsyster Sassa. I söder utkämpar kristna mongoler och muslimer ett skoningslöst krig. Han tvingas ut i striden och mitt i denna våldsamma tid börjar han sökandet efter sitt ursprung. Under Guds himmel som är Niklas Krog s debutbok skildrar ondska, kärlek och godhet på ett djupt och äkta sä tt.

Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Under guds himmel :


Bloodthirster 2006-01-02 20:03
Det handlar om en pojke som bor hos en Nomadstam som blir attakerad av den egyptiska sultanen för att rikets karavaner aldrig går säkra nära deras stam.Dom dödar karavanerna för att överleva men blir attakerade för det och de enda som överlever är några kvinnor och några barn.Bland de här barnen finns en pojke och en flicka som bestämst sig att gifta sig när de blir äldre.Men oturligt nog splitras dom från varandra och flickan blir en slav och pojken tvingas följa med kött marknaden och bli en mamluck och slåss mot europeer i korstågen samtidigt som han jagar efter sin älskade.Jag tycker den är otroligt bra och realistisk.Man får veta hur det var på den tiden och om en spännande roman.Det är också ganska våldsamt och mycket blod spills
Betyg 5

soha 2009-10-13 09:02
niklas krog är min favorit författare, Den här boken är bäst!! Den handlar om en kristen familj som välfädar till jerusalem, men under vandringen anfalls dem av ett rövarband. Rövarbandet dödar alla pilgrimer och tar bytet. men i en av korgana på en hästs rygg ligger ett litet spädbarn, reynald lecort. barnet tas om hand av stammens ledare som anser det som en gåva från allah. och döper pojken till mahdim. mahdim växer upp som muslim och blir kär i ledarens dotter."Sassa" en dagger sig männen av och kommer aldrig tillbaka. kvinnorna säljer pojkarna till en handelsman för att de ska bli mamlucker. och slår sig sedan ihop med en annan stam. mahdim blir mamluck och strider mot de kristna riddarna... samtidigt som han drömmer att en dag återvända till Sassa. boken är väldigt blodig.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Under guds himmel


  Köp boken som film på cdon: