bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Te enligt Nasse
Liknande böcker:
Hallucinationer
 O. Sacks
Den gula fläcken
 L. Feuchtwanger
Levande litteratur Frå..
 T. Zetterholm
Det svenska hatet
 G. Tamas
Time Travel: A History
 J. Gleick
Svensk kristen vänster..
 J. Sundeen
Eldsjälen från Mallorca
 M. Nordberg
Katolska kyrkan och de..
 T. Woods
Vägen ut ur Sodom och..
 U. Ekman
Religionernas historia..
 S. Wibeck

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTao enligt Puh

 
Författare: Benjamin Hoff
Genre: Fakta
Ämnesord: Religion
Utgivningsår: 1987
ISBN: 9146153837
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vad har Nalle Puh med taoismen att göra? Ganska mycket, menar Benjamin Hoff. Vad världens förmodligen mest älskade björn, Nalle Puh, hela tiden haft för sig - sedan A A Milne hittade på honom 1926 - är nämligen att lära ut 400-årig taoistisk levnadsvisdom. Nalle Puh har alltid förhållit sig till livet på ett sätt som de gamla tao-mästarna skulle ha applåderat (bortsett från att de kanske inte skulle ha applåderat). Detn här viktiga och roliga introduktionen till taoismen genom Nalle Puh - och för den delen också till Nalle Puh genom taoismen - visar att det inte är fråga om någon mossig gammal filosofi, utan om något som kan tas i bruk här och nu. Något som våra prestationsinriktade västerländska själar hungrar efer.

Medelbetyg: 2,62 (21 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tao enligt Puh :


ElinLeticia 2004-05-29 18:50
I Hoffs "Tao enligt Puh" visar författaren oss att det finns starka band mellan de gamla taoistiska författarna och den taoistiska attityd som vår älskade Nalle intar. Hoff driver berättelsen i dialogform med Puh och införlivar olika taoistiska begrepp i den välkända sagan. Båda Hoffs böcker; "Tao enligt Puh" och "Te enligt Nasse" är bra.

Tyvärr beslutade sig diverse andra författare för att rida på Hoffs framgångar och skapade ännu fler böcker, "Management enligt Puh" är en av dessa icke övertygande böcker. Att Puh faktiskt personifierar ett taoistiskt ideal står klart och tydligt efter att man läst Hoffs böcker. Det gör läsupplevelsen av "Puhs hörna" djupare och mer intensivt. Läs därför Hoffs böcker, men bojkotta alla andra wannabe-skrifter! Snart kommer det säkert "sexualitet enligt Puh" :--)
Betyg 3

Linda Ch 2004-05-30 10:04
Mycket lärorik, men lite småtöntig.
Författaren har gjort ett bra jobb, reserchen måste ju har varit skitkul för honom, men någonting saknas...
En kul bok att bläddra i, lättläst.
Betyg 2

Elli 2004-07-19 15:43
Livsklok bok som tyvärr inte lämnade så stora avtryck på mig. Håller med föregående rescencent, att den kändes lite småtöntig.
Betyg 2

Stumpan 2004-08-18 12:06
Jag tycker att boken var "sådär", den var ganska intressant att läsa, men gav mig inget. Det var ioförsig kul att läsa och minnas Nalle Puh sen jag var liten, den fick mig att le av alla minnen :-) Men annars var det ingen bok för mig. Jag kommer fortfarande ihåg sångerna i boken, sen jag var liten, och började nynna med *fniss*
Betyg 2

johannes74 2004-08-18 14:26
Håller med de flesta. Boken lämnade mig ganska oberörd.
Lite överambitiöst och konstlat.

Nej, tacka vet jag Kalle Ankas Pocket.
Betyg 2

Tiaran 2004-10-08 15:05
Nånting fattas
Betyg 1

Maaj 2004-12-18 19:34
Herre gud säger jag bara.
Betyg 1

Mystica 2005-02-15 21:52
Den här boken "fungerade" inte alls för mig. Det här var nog en av de tråkigaste böcker jag läst. Det känns som om världen hade varit bättre om den inte skrivits. Kanske en sann taoist kan förstå och uppskatta den här boken, men inte en medelsvensson tyvärr.
Betyg 1

Baker 2005-03-25 19:53
Tycker att boken ger en lättfatligt introduktion till taoismen. Nasse är rädd, tiger är hoppig ior är deppig men Puh bara är.
Betyg 4

faith 2005-04-29 09:08
Såg denna bok för första gången i pappas bokhylla när ja var liten, mindre, i lågstadieåldern, kanska 10 år. Undrade lite vad den gjorde i pappas bokhylla, för ja trodde att det var nån ny Nalle Puh bok. Tao hadde ja ingen aning om va det va. En ny figur antog jag. Tao ENLIGT Puh var väl en konstig titel också. Ja fattade väl inte riktit va det betydde.

Senare fattade ja föstås va de va för en bok. Ja hade länge täbkt läsa den när ja nu o då såg den där i bokhyllan, men de hadde int blivi av förrän nu. O nu vet ja dessutom va tao e. En uppfattning hadde ja ren före ja läste boken, fö ja läste ju trots allt rella till realen. Sista veckan före provet lärde ja mej Kinas o Japan religioner. Sådär att ja verkligen tänkte o fattade... Tyvärr glömde ja bort en hel del. Visst vet ja ännu ungefär va de handlar om, dedär me taoism o konfusianism osv, men nu sku ja nog int kunna formulera de rikit. Men va e taoism då? Före ja börja läsa till realen tänkte ja bara på detdär med harmoni och jing o jang, o de e nog min första tanke fortfarande. Fast Tao enlit Puh nämde nog inget varket om harmoni eller jing o jang. Ja börjar nästan tvivla på att det har med taoism att göra... Men nog e de väl så ändå? De e väl bara så att de e typiskt västerländskt att känna till dedär me jing o jang, o de e kanske sist o slutligen INT de mest centrala inom taoismen.... åtmisntåne int enligt Hoffs bok.

Men vad är taoism DÅ? Ja, de har helt enkelt mycke me Nalle Puh att göra. Denhär definitionen på taosim finns på pärmen: "Att leva utan förutfattade meningar om hur livet ska levas." Sen står de också: "Nasse är vänlig, Ior surar, Kanin räknar ut saker och ting, Uggla spelar värdig [men] Puh bara är. Och däri ligger hans nyckel till taoismens hemlighet." Skulle JAG kunna förklara det bättre? Nej. Men sen kan man ju tillägga att taoism innebär att inte stressa, inte försöka veta för mycket, göra för mycket, lita på att saker blir gjorda o allt ordnar upp sig sist och slutligen utan att man behöver krongla till det... Nalle Puh är alltså en perfekt taoist. Motsatsen till västerlänning. En västerlänning kan inte bli taoist (eller det är i alla fall svårt), för vår värld är så annorlunda, den grundar sig på att stressa, på att göra (i tid) o sånt. Av nåt skäl kom jag att tänkta på citatet från biblen som pappa brukar komma med alltid nu och då: "Den som söker den finner", sa Jesus. Han verkar ju egentligen ha helt fel. Sanningen e ju snarade dethär: "Den som INTE söker den finner". I alla fall enligt taoismen. Och det stämmer ju ofta i rent parktiska situationer ofta. Hur ofta dyker inte en sak som man frenetiskt leteat efter upp när man väl har slutat leta? Men kristendomen e ju också västerländsk, o där måst man göra, för annars blir ingenting gjort o man kommer ingenvart. Så liksom.

Men Nalle Puh då: Han e alldeles underbar! Det var verkligen roligt att läsa av snittena från Nalle Puh-böckerna som fanns i Hoffs bok. Man ser dom nog annorlunda nu än som liten, särskilt när dom finns i en annan kontext (ha, ja har allt läst om kontext). Hoff har nog förklarat både taoismen och Nalle Puh väldigt bra. Ja blev faktiskt väldit sugen på att läsa riktiga Nalle Puh också! Hittade hela 3 exemplar i vår bokhylla, så ja ska nog läsa ett av dom genast när ja får tid. (Får tid. Ha! J har ju så mycke ja måst göra, så mycke annat ja måst läsa. Men de har ja faktiskt. Inte kan ja ändra på min planerade tidtabell bara för Nalle Puhs skull. Men tid kan man ju inte få. Man har tid, o kan int få nån mera tid. Det går inte att vinna tid, inte ens om man hade en mikro (vilket vi inte ens har.)

Have a nice life! Har du gjort någo vettit, eller bara sprungit runt som Kanin?
Betyg 4

Zenmuron 2005-07-21 17:58
Jag tyckte den här boken var rent utsagt gräslig. Gav mig verkligen ingenting alls.
Inte för att jag inte gillar Taoism och annan österländsk filosofi utan helt enkelt för att den här boken är tråkig, fånig och dåligt skriven.

Ett riktigt stolpskott.
Betyg 1

anonym 2006-02-01 21:07
Puh intressantare än själva Tao
Betyg 2

MMMats 2006-05-30 23:29
Boken som fick mig att stanna upp och se det vesäntliga i tillvaron. Godhet, omtanke, njutning och att ta sig tid.
En suverän tankeställare för våra västerländska uttorkade karriärsjälar!
Betyg 5

Kenneth 2006-07-01 21:05
Jag läste hela boken "Tao enligt Puh" och då fann jag den rolig och underhållande och bitvis också tänkvärd, även om helhetsomdömet blev att den inte var så väldigt djupsinnig, trots allt.
Ändå tyckte jag att boken var tillräckligt bra för att även "Te enligt Nasse" skulle väcka mitt intresse, fast där tröttnade jag snabbt och läste aldrig ut boken. Den framstod mest som trist och larvig och flera gånger under läsningen utropade jag: "Men Herregud!" eller något liknande.
I efterhand tyckte jag inte lika mycket om "Tao enligt Puh" heller.
Det är absolut ingen bok jag vill återvända till och när jag nyss letade efter den, hittade jag den inte. Boken har tydligen för länge sedan förpassats från min bokhylla och lika bra är väl det, tror jag.
Betyg 2

Joanna 2006-09-17 14:57
Intetsägande och irriterande. Misslyckas att utveckla Taoismen. Nalle Puh framställs som idiot i mona ögon och upprepar enbart vad alla andra säger. Svårt att dra paraleller till figurerna i ursprungliga Puh´s hörna då alla nog har sin egen tolkning och åsikt från barnsben. Dumt tema på boken tycker jag.
Betyg 2

Meledil 2007-02-22 09:51
JAg kan verkligen inte förstå de som läst boken och inte tyckte att det gav någonting. Jag tycker att boken på ett enkelt sätt hjälpte mig att förstå själva huvudelen i Taoismen. Det gjorde att jag genast blev intresserad att läsa Te enligt Nasse och senare läsa själva Taoismens "bibel".
Det man ska tänka på när man läser denna bok är att författaren inte försöker analysera Nalle Puh, utan han använder honom och hans vänner som ett verktyg för att kunna förklara Taoismen, något han verkligen lyckas med, enligt mig..
Betyg 4

Trollsoul 2008-08-12 10:54
Ett annorlunda sätt att beskriva en religion.
Betyg 3

Thomas72 2009-11-24 11:35
Tyvärr var den lite tråkig.
Betyg 2

Malinelle 2010-04-15 14:21
Underhållande och lättläst intruduction till Taoismen/daoismen.
Innehöll ett flertal tänkvärda resonemang. Jag köper inte allt, men gillar att utvecklas som människa, och den här boken var en sådan som fick mig att reflektera ur ett lite nytt perspektiv på vissa saker.
Jag kan rekomendera den.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tao enligt Puh


  Köp boken som film på cdon: