bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det ökända
Sekter & hemliga sällskap
Vålnader, utomjordinga..
Världens största konsp..
Liknande böcker:
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Factfulness
 H. Rosling
Pillret
 I. Carlberg
Hallucinationer
 O. Sacks
Den gula fläcken
 L. Feuchtwanger
Levande litteratur Frå..
 T. Zetterholm
Det svenska hatet
 G. Tamas
Time Travel: A History
 J. Gleick
Svensk kristen vänster..
 J. Sundeen
Everything Casino Gamb..
 G. Mandos

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSekter och hemliga sällskap i Sverige och världen

 
Författare: Clas Svahn
Genre: Fakta
Ämnesord: psykologi, religion, sekter, hemliga sällskap
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789117232181
 
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sanningen om sekterna

Allt om till synes oskyldiga hemliga sällskap, religiösa sekter som förvränger medlemmarnas sinnen och domedagssekter som inte tvekar att ta livet av sina egna medlemmar.Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen :


kristina_s 2011-02-03 15:19
Recension av Clas Svahns bok Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen

Boken är en pocketutgåva och utgiven av Månpocket, den innehåller 286 sidor.

Clas Svahn är journalist på Dagens Nyheter sedan 1990. Han har tidigare skrivit bland annat UFO – möte med det okända samt medverkat i antologierna Världens största konspirationer och Historiens största mordgåtor.

Handling: En mycket spännande och givande bok om människor som ingår i hemliga sällskap och slutna sekter både i Sverige och runt omkring i världen. Boken börjar med att ta upp de äldsta hemliga sällskap som funnits redan innan Kristus tid. Tillexempel Frimurarna som redan fanns under forntiden 1000 år f.Kr. Frimurarna finns även kvar idag och många kända personer är medlemmar.

Tempelriddarna är även de ett hemligt sällskap sedan många, många år tillbaka. De kan även kallas Graalens väktare.

Prieuré de Sion – Da Vinci-kodens väktare. De som läst Dan Browns böcker har inte lyckat undkomma detta hemliga sällskap.

Något senare kom Ku Kux Klan – de vitmaskerade medlemmarna som härjade vid 1860-talet och bestod av före detta officerare från amerikanska sidans förlorare från inbördeskriget 1861-1865. Genom våld och terror trakasserade de svarta, judar, homosexuella och andra med ”avvikande” åsikter.

Jehovas vittnen – granne med domedagen. En sekt som är ganska avvikande. De tror inte på Jesus födelse i december. De firar därför inte jul och heller inga födelsedagar. Medlemmarna bör vara aktiva och ”knacka” dörr för att få med sig fler anhängare.

Plymouthbröderna – sekternas sekt. En sekt som har egen skola och bor och arbetar tillsammans och vill inte leva i ett vanligt samhälle.

Livets ord – Den sekten från Uppsala som egentligen är mest känd för sin karismatiske grundare Ulf Ekman.

Knutby – Guds lilla mördare. Är väl den sekten vi hört mest om den senaste tiden. Allt började en kall vinterdag 10 januari 2004, då vaknade Sverige upp och fick höra om det fruktansvärda mordet på pastor Fossmos fru som ”barnflickan” Sara hade gjort genom att skjuta henne när hon sov. Sara berättade att hon fick sms från Gud som talade om vad och hur hon skulle göra. Ingen har väl undkommit slutet på den fruktansvärda berättelsen.

Detta är bara en bråkdel av alla hemliga sällskap och sekter som författaren har tagit upp i sin intressanta bok. Clas Svahn besitter en förmåga att få med så enormt mycket fakta om det han skriver om, men på ett lättläst sätt. Allt han skriver om är av stor vikt och därför känns inget oväsentligt. Det här var en bok i min smak, eftersom jag är väldigt intresserad av just detta med hemliga sällskap och sekter. Jag har haft högläsning för familjen och sedan har vi diskuterat och lyssnat på varandra hur vi ser på detta ämne. Intressant att höra hur mina döttrar i tjugo- årsåldern känner inför att ungdomar i deras egen ålder går med i olika sekter. Boken är en guldgruva för de som liksom jag har ett stort intresse av sekter.

Betyg 4/5 Kristina Simar (12) 2011-01-29 www.kristinaismarlektor.se


Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen


  Köp boken som film på cdon: