bokrecensioner boktips

Vålnader, utomjordingar och mystiska fenomen

Författare: Clas Svahn
Genre: Fakta
Ämnesord: vetenskap, ufon, vålnader, utomjordingar
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789155256029


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När kyrkoherden R W Hardy bad de andra besökarna att vänta så att han kunde ta en bild av den vackra trappan hade han aldrig väntat sig att fånga en hukande, grå gestalt som tungt griper om räcket på sin bild. I dag är kyrkoherdens fotografi ett av få som kanske kan föreställa ett verkligt spöke.

Kan man fotografera något som kanske inte ens finns? Finns det äkta bilder av sjöjungfrur, sjöodjur och flygande tefat? Det är frågor som har engagerat forskare och privatpersoner sedan de första kamerorna började användas under seanser i mitten av 1800-talet.

Idag har foton av okända fenomen blivit vanliga i takt med att allt fler bär med sig kameror i sina mobiler. På internet finns hundratusentals fotografier och filmer utlagda som kittlar fantasin men också är svåra att kontrollera. Vilka bilder kan man egentligen lita på?

I den här boken visar Clas Svahn en lång rad foton av märkliga och fantasieggande fenomen och varelser. Han diskuterar deras äkthet och vad de kan föreställa. Många av bilderna har aldrig tidigare publicerats i Sverige.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vålnader, utomjordingar och mystiska fenomen :
2011-02-03 15:24
Recension av Clas Svahns bok Vålnader, utomjordingar och mystiska fenomen

Boken är utgiven på Semic förlag (2010) och innehåller 128 sidor, text blandat med vackra bilder.

Clas Svahn är ordförande i Riksorganisationen UFO-Sverige och är en av Sveriges främsta ufo- och konspirationsexperter. Sedan 1990 arbetar han som journalist på Dagens Nyheter.

Den här härliga boken är indelad i olika kapitel om Vålnader, utomjordingar och andra fenomen. Boken är blandad med text och fina bilder.

Jesus- eller Kristusbilder som förekommit runt om i världen är ett tema. Bilder som funnits på en linneduk eller som en avbild på himlen.
Olika utomjordingar som fångats på en kamerabild finns också med. Märkliga figurer som finns på ett foto fast de inte setts av fotografen som tog fotona.

Man får möta en hel del av det okända. Bilder som visar andar och liknande och man kan fundera på vad det är som egentligen syns. Är det någon från andra sidan som visar sig av någon anledning, eller är det bara inbillning. Det kan diskuteras i oändlighet. Vissa bilder har jag sett publicerade i andra sammanhang, medan vissa är helt nya.

Texten är som vanligt i Clas Svahns böcker mycket beskrivande, intressanta med mycket fakta, men ändå lätt att förstå.
Hemma har jag alltid denna bok liggandes på soffbordet. Den brukar uppskattas av såväl yngre som äldre personer som hälsar på. Alla är intresserade att bläddra i den och vi brukar diskutera lite kring texten och bilderna. Det intressanta är att många av de äldre känner igen vissa bilder som de sett när de var yngre. Så vissa bilder har figurerat i många sammanhang och i många år. En del av bilderna är lite skrämmande. Bord som flyger i luften och andra små detaljer som egentligen inte bör synas på fotografierna.
Jag har läst ett flertal böcker av Clas Svahn och jag tycker mycket om dem alla. Det är just hans språk som gör att det han skriver om blir så intressant. Mycket fakta, men ändå på ett lättförståeligt sätt.

Betyg 4/5 Kristina Simar 2011-01-28 (10) www.kristinasimarlektor.se

Betyg 4
2014-04-29 18:33
En väldigt spännande bok
om olika fenomen.Den tar
reda på fakta om olika
saker som har hänt.
Vissa saker är sanna
och vissa saker är
påhittade.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vålnader, utomjordingar och mystiska fenomen
Liknande böcker:
Skönheten i kaos
 J. Ravanis
Apan & filosofen : evo..
 F. Jalalvand
Till försvar för kvinn..
 M. Wollstonecraft
Tänkande maskiner
 O. Häggström
Svamparnas planet
 J. Nyström
Mammutens återkomst :..
 T. Kornfeldt
Reflexer från Hellas
 N. Björkman
Livets flod
 R. Dawkins