bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Pappersskärvor
Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Himlen kan vänta
 L. Gray
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
Livet är en sjukamp
 C. Kluft
När två världar kollid..
 B. Lindholm

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTre änglar och tre mirakel

 
Författare: Anitha Östlund
Genre: Biografi
Ämnesord: hälsa, psykologi, kärlek, graviditet, missfall
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789186377069
 
Spänning:  2
Romantik:  4
Humor:  2
Lärorik:  7
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är inget fel på dig eller din kille, det här är nog bara psykiskt!"
Med de orden stängde läkaren dörren, och vi gick hand i hand från mottagningen med orden ringande i öronen.
Jag hade haft början till ett missfall flera år tidigare, med en kille som väl egentligen var helt FEL. Det var ingen kärlek mellan oss. Då trodde jag
att missfallet bara var en tillfällighet, och egentligen var det väl bra. Jag behövde inte själv ta beslutet att ta bort det, för abort är ju faktiskt inte ett preventivmedel. Barnmorskan berättade att jag hade ett pågående missfall och rekommenderade en så kallad medicinsk abort. Hon visade mig tabletterna och berättade i korthet hur det fungerade. Det visade sig vara en grym, smärtsam metod som innebar 8 timmar i en säng med smärta och tårar för att sedan föda ut ett dött foster. Killen ifråga smet undan allt ansvar.
Efter tre tidiga missfall på två år var jag och Peter modlösa. Vi siktade in oss på ett liv utan barn, eller också tänkte vi försöka adoptera barn.
Alla missfall jag gått igenom hade gjort mig som i vanliga fall var en gladlynt tjej till en ledsen liten spillra.
Den här boken har jag skrivit till alla kvinnor som liksom mig haft problem att få barn. Flera struliga graviditeter med föreliggande moderkaka, tidiga sammandragningar, andnöd och grym foglossning finns i mina journaler.
Alla gravidtidningar visar att en graviditet är så underbar, härlig och okomplicerad.
Trodde jag ja, hellurade är vi allihop! Jag och mina medsystrar på SÖS (södersjukhuset) efterlyste en sådan här bok när vi låg inne där för sjuttiofjärde gången.
Någon som skrivit om missfall utan orsak och om gravidkomplikationer av alla de slag.
Ett litet, litet hopp i allt det mörka!
Nåväl, jag lovade tjejerna att knåpa ihop en bok, och här är den. Den är skriven delvis i dagboksform eftersom jag följt mina dagböcker. Hoppas ni får hjälp och stöd av mina upplevelser.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tre änglar och tre mirakel :


kristina_s 2011-01-14 16:16
Recension av Anitha Östlunds bok Tre änglar och tre mirakel

Boken är utgiven genom PaperTalk 2009 och innehåller 158 sidor.

Anitha Östlund är född 1964 i en by i Hälsingland, men flyttade till Stockholm 1984. Hon bor numera ute i vackra Grödinge – Näs som ligger några mil utanför Stockholm tillsammans med barn och man.

Anitha skriver varje dag i sin blogg www.novellbloggen-razaha.blogspot.com

Handling: Boken är skriven i dagboksform och börjar när Anitha precis har träffat Peter, efter att hon levt ett långt singelliv. De blir riktigt förälskade och ganska snart blir Anitha gravid, något som de båda två blir väldigt lyckliga över. Snart börjar Anitha få smärtor och blödningar. Det slutar tyvärr i ett tidigt missfall. Ganska snart efter missfallet upptäcker Anitha att hon är gravid igen och hon får uppleva samma sak igen. Svåra smärtor och stora blödningar. Det slutar även denna gång i ett missfall och även en tredje gång kort därefter. Att få tre missfall efter varandra ger både fysiska och psykiska problem och det känns jobbigt både för Anitha och för Peter. Tankarna på att de kanske aldrig kan få barn börjar så smått infinna sig.

När så Anitha blir gravid en fjärde gång känner båda en stor oro. Även denna gång får Anitha smärtor och blödningar. Men veckorna går och snart har hon passerat de viktiga tolv veckorna. Ska hon kunna gå igenom en hel graviditet denna gång?

Boken är både upplysande, intressant och tragisk. Tragisk för att det är jobbigt att läsa om alla blödningar och smärta Anitha haft. Intressant att läsa om Anitha och Peters stora tålamod under hela den här perioden. Kanske det var fokuserat lite för mycket på blod. Språkupplägget var inte heller det bästa. Det var även något ojämnt skrivet. Eftersom jag läst och recenserat Anitha Östlunds novellsamling Pappersskärvor, så ser jag vilka framsteg hon gjort i sitt skrivande. Därför tittar jag mig inte blind på skrivtekniken när jag ger mitt betyg, utan jag tänker även på innehållet som sagt var upplysande. Jag vet också att hon numera behärskar skrivteknik riktigt bra. Som sagt ”övning ger färdighet”.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-01-14 (01)Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tre änglar och tre mirakel


  Köp boken som film på cdon: