bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
De andra sagornas bok
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerElementens väktare

 
Författare: Emma Lundqvist
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, mord, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789186377113
 
Spänning:  8
Romantik:  4
Humor:  2
Lärorik:  2
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter en tragisk händelse, för svår för Karima att återhämta sig ifrån, flyrhon från sin fosterfamilj och sina plikter som den blivande Eldväktaren. Hennes självvalda isolering pågår i tre år; ända tills hon tvingas bryta den för att försöka avvärja den fara som hotar eldens elementarandar, vilka hon som Väktare är utsedd att bistå. Karima väcker motvilligt liv i de magiska krafter som hon tagit avstånd ifrån och tillsammans med den trygge Od Jordväktare, den svårgripbare Simel Vattenväktare och den fascinerande Nilor Luftväktare ger hon sig ut på en oviss färd för att försöka undsätta de fyra elementens andar. Det visar sig bli en färd som kommer att förändra Karimas liv på fler sätt än hon kunnat ana och slutligen ge svaren på hennes förflutnas gåtor.

Historien om Elementens Väktare vänder sig till dem som längtar efter fantasy som ersätter blodiga krig och ändlösa maktkamper med spänning och romantik.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Elementens väktare :


kristina_s 2010-12-21 23:12
Recension av Emma Lundqvist bok Elementens väktare

Boken är utgiven av PaperTalk och innehåller 224 sidor.
Emma Lundqvist är född 1980, bor i Skellefteå och arbetar som lärare i svenska, engelska och samhällsorienterande ämnen. Hon har varit publicerad i novellsamlingen Vildsint med sin novell Den som köpslår med Döden.

Handling: Karima har en svår uppväxt och flyr från sin fosterfamilj för att isolera sig i tre år. Tillslut tvingas hon bryta sin isolering för att försöka avvärja den fara som hotar eldens elementarandar, eftersom hon är utsedd som eldväktare.

Karima som i början av berättelsen kallas Setyse bor hos sin farmor och hennes man Hannar. En dag kommer Hannar och berättar för henne att nu är hennes tid här. De fyra elementen: eld, vatten, jord och lufts väktare är sammankallade och ska snarast träffas på ett värdshus i Longbro. Hannar har fått i uppdrag att föra Karima dit, något som Karima inte egentligen är så angelägen om. Resan kommer även att ta flera dagar.

De andra väktarna är: Od, som är jordväktare. Han har varit väktare längst av alla. En lugn och bestämd man på cirka 55 år.

Vattnets väktare heter Simel – en lång och smärt man som både ser gammal och ung ut.

Luftväktare är: Nilor, en ung man som bara är några år äldre än Karima och som sägs vara en riktig drömmare.

De fyra får reda på att de ska göra en resa för att undsätta de fyra elementens andar. Det blir en omtumlande resa och de tvingas flera gånger övernatta under bar himmel. Ibland tar de dock in på något värdshus som ligger vid vägen. Karima och Nilar kommer varandra nära och Karima vågar berätta för Nilar om sin tragiska uppväxt. I slutet av deras färd kommer alla fyra att sättas på obehagliga prov inom sina respektive element.
Hur det går och om de lyckas får du veta om du läser denna mycket spännande fantasybok.

Detta var faktiskt första gången som jag läste en fantasybok. Så jag måste erkänna att det inte var alldeles lätt. Det tog sin lilla tid, för det var mycket att hålla reda på eftersom det är en påhittad värld. Jag kan inte annat än att säga att jag är otroligt fascinerad av att man kan hitta på en sådan historia. Att bygga upp en helt ny värld och påhittade väsen. Författaren Emma Lundqvist har verkligen lyckats att både göra en riktigt spännande och bra beskriven berättelse. Den är både välskriven och intressant skriven. Det var väldigt givande att ge sig hän ett sådant spännande äventyr i en helt främmande värld.

Betyg 4/5 Kristina Simar www.kristinarsimarlektor.se
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Elementens väktare


  Köp boken som film på cdon: