boksidan     
Boganmeldelse | Søg bøger | Tilføj en ny bog | Top | | Tilmeld dig |
  Log ind

Relaterede bøger
Antigone
 . Sofokles
Romerske Dage
 V. Rydberg
Den hemmelige have
 F. Burnett
Bunbury
 O. Wilde
Jeppe paa Bjerget
 L. Holberg
Kejser Hadrians erindr..
 M. Yourcenar
Medea
 . Euripides
Beli ocnjak,Kralj alkohol
 J. London
Til fyret
 V. Woolf
Rosshalde : fortaelling
 H. Hesse

Hvem elsker Yngve Frej  anmeldelse

 
Forfatter: Stig Claesson
genre: Klassiker
Year: 1968
ISBN: 8700966916
 

-

Gennemsnit: 4 (4 Score)

  » Skriv din egen anmeldelse af Hvem elsker Yngve Frej «
Rate:
Tilmeld dig for at få bogen anbefalinger baseret på dine vurderinger og undgå reklamer.
Boganmeldelser Hvem elsker Yngve Frej :


d@ddydj 2009-03-22 20:40
Att landsbygden blir övertaget av storstaden blir ett faktum. Medan allting ständigt måste röra på sig i den högljudda storstaden, fortsätter landsbygden sin långsamma gång, där tystheten blir tystare.

En ytterst besynnerlig humor, med en underton av sorg av att inte kunna hålla sig uppdaterad. Att vara en minoritet, på grund av handlingsförlamningen och oförmågan av att flytta.
Score 3

mammene 2010-11-02 18:57
En tragikomisk skildring av de bortglömda, de som har gjort sitt. Orden träffar så rätt, Stig Claesson visar att det inte är mängden ord som är viktigt, utan orden i sig.

De går där i sin lilla by någonstans i obygden, ja egentligen är det inte ens en by, de går där och väntar på något som inte ska hända. De har en rädsla för att bli lämnade eller bli hämtade, en rädsla att bli sist. De går där som Elna sade, ”som fornminnen”. Av det fick skomakaren en ide att sätta upp en skylt som det stod fornminne på och då började det hända saker.

Det här är en tunn bok, men som säger så mycket och jag läste den med ödmjukhet för de där människorna som säkert har funnits och finns. När samhället utvecklas blir det alltid några som inte följer med. Den är skriven med kärlek, sorg men även med mycket humor.

Ett exempel i boken som jag tycker är så träffande är när det pratas om att posten inte kommer att köra ända fram till dem, utan till närmsta by. Bonden som arrenderar deras mark erbjuder sig då att komma in med posten. Skomakaren funderar på det och säger till sina kamrater, ”om nu Wiklund ska ta min post så betyder det att jag får besök varannan dag. Det vill jag inte ha” Vilken härlig betraktelse.

Vilken härlig berättelse!
Score 5

helix 2011-08-22 10:18
En mycket bra liten berättelse om hur tiderna förändras - och till slut går det ganska snabbt.
Claessons historia beskriver med ömhet de gamla som "blivit över" på landsbygden och hur det nya, moderna tränger sig på.
En mycket läsvärd roman som om den saknar något känns lite för kort.
Score 4

gun 2020-02-04 16:26
Jag tyckte att boken var charmig och nostalgisk. De äldre kvarblivna som några dagar får uppleva att människor kommer på grund av en skylt som satts upp. Samtidigt blir det berättelse om avfolkning av bygden och den verklighet det innebär för de få gamla som bor kvar. Det är absolut en berättelse värd att ta del av. En del skratt blev det.
Score 4

Skriv din egen anmeldelse af Hvem elsker Yngve Frej 


-->