boksidan     
Boganmeldelse | Søg bøger | Tilføj en ny bog | Top | | Tilmeld dig |
  Log ind

Samme Forfatter:
Mænd der hader kv..
Pigen der legede med i..
Relaterede bøger
Svømmeren
 J. Zander
Manden fra Albanien
 M. Montelius
Kvinden der forsvandt
 G. Flynn
Varulvens år
 s. king
I døden dine m..
 N. Ekdal
Varulvenætter
 W. Strieber
Afpresseren
 J. Grisham
Under kuplen
 S. King
Lev om natten
 D. Lehane
Dinosaurens fjer
 S. Gazan

Luftkastellet der blev sprængt  anmeldelse

 
Forfatter: Stieg Larsson
genre: Thriller
Year: 2007
ISBN: 8770530920
 

»Hævn er en stærk drivkraft«
Lisbeth Salander

To hårdt sårede personer bliver bragt til Sahlgrenska Sygehus i Göteborg. Den ene er Lisbeth Salander, som er efterlyst, mistænkt for tredobbelt mord. Hun har en livstruende kugle i hjernen og må straks opereres. Den anden er hendes far, Alexander Zalachenko, en tidligere sovjetisk spion, som Lisbeth har hamret en økse i kraniet på.
Kuglen i hovedet er Lisbeth Salanders mindste problem. Stærke kræfter vil gøre hende tavs én gang for alle. Men mens hun ligger isoleret på sygehuset, graver Mikael Blomkvist i hendes skjulte fortid og kommer efterhånden på sporet af sandheden. Han går i gang med en afslørende reportage, som vil rense Lisbeth og ryste regeringen, Säpo og hele landet i dets grundvold. Endelig får Lisbeth Salander en chance for at gøre op med fortiden.
Luftkastellet der blev sprængt er tredje og afsluttende bind i Millennium-trilogien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Første bind, Mænd der hader kvinder, fik Glasnøglen for Nordens bedste kriminalroman, andet bind, Pigen der legede med ilden, fik prisen for Sveriges bedste kriminalroman.
Omslag ved Henrik Koitzsch


Gennemsnit: 4,18 (106 Score)

  » Skriv din egen anmeldelse af Luftkastellet der blev sprængt «
Rate:
Tilmeld dig for at få bogen anbefalinger baseret på dine vurderinger og undgå reklamer.
Boganmeldelser Luftkastellet der blev sprængt :


urzi 2007-04-20 11:28
En makalöst värdig avslutning på ett mästerverk!

Mina högt ställda förväntningar på denna bok infriades med råge. Jag sträcklyssnade på de 19 cd-skivorna under 3 dagar. Intresset och spänningen var på topp rakt igenom boken.

Det bästa av allt är att jag är nöjd med denna trilogi - det räcker så här - jag behöver ingen fortsättning i en fjärde bok. Och den chansen är ju tydligen mikroskopisk, eftersom Stieg Larsson knappt hade hunnit halvvägs i den fjärde boken. Jag hoppas den får förbli halvfärdig - och outgiven.

Visst hade jag gärna sett Stieg Larsson "alive and kickin´", för att fortsätta denna fantastiska berättelse om 2000-talets Pippi Långstrump: Lisbeth Salander, men under rådande omständigheter så är detta det näst bästa alternativet.

Tack Stieg Larsson för en av de bästa läsupplevelser jag fått!
Score 5

dsebbe 2007-06-01 23:43
vad finns mer att tillägga, jo, jag hade gärna fått läsa en hel bokserie av denna klass. vilken underbar berättarstil och vilken fa´ntastisk´överföring av känsla för personligheter och miljöer. För mig är dessa böcker i absolut världsklass och troligen bland de bästa dramatrhillers jag kommer att läsa. jag hoppas innerligt att det går att få fram mer material av stieg larssons ryktesvis stora skrivlåda och att det finns fler manus i gömmorna.
läs och njut av litteratur i högklass.
Score 5

Rosa 2007-06-11 08:08
Äntligen kom då bok nummer tre i serien. Och inte blev man besviken. Den är rapp och vass och Lisbeth Salander fortsätter att fascinera. Möjligen var det lite trögt innan boken tog fart men sen blev det bättre.

Nu kommer inte fler böcker i serien. I alla fall inga kompletta böcker skrivna av den ursprunglige författaren. Möjligtvis finns det någon som vill rida på vågen och kompletterar de eventuella halvfärdiga manus som finns men det kan aldrig bli bra. Låt det vara som det är nu. Faktum är att serien hade ju faktiskt kunnat sluta som det är nu. Ingenting hänger i luften.

Jag ger boken en femma. Då är jag förmodligen lite färgad av de andra böckerna - främst Män som hatar kvinnor.
Score 5

Asta 2007-06-18 20:47
Kan bara hålla med de andra om att boken var väldigt bra. Det jag retade mig lite på är att Stieg Larsson inte gjort research på hur det fungerar i en svensk domstol. Den rättegång han beskriver skulle aldrig äga rum här. Men spännande var den även om den var inspirerad av amerikanska rättegångsserier.
Bortser jag från Stieg Larsson okunskap om rättsväsendet så var själva storyn jättespännande och hur saker och ting liksom växer fram var oerhört bra. Även jag lyssnade på boken och fick lyssna mer än jag borde vissa kvällar.
Score 5

Indiesponge 2007-07-01 00:47
Nu har jag äntligen tagit mig igenom den här boken också. Det här var den sämsta utav dom tre böckerna för det var alldeles för mycket om Säpo och alla personer som var inblandade. Väldigt trögflytande som Lisbeth skulle sagt. Men den slutar helt okej, synd att man inte får läsa dom två sista.
Score 5

Skriv din egen anmeldelse af Luftkastellet der blev sprængt 


-->