bokrecensioner boktips

Ursäkta att man vill bli lite älskad

Författare: Johanna Thydell
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek, ungdom, vänskap
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789150111675


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Välkomna ska ni vara till livet med Nora Jonasson! Här älskar man människor som inte älskar tillbaka. Här pluggar man till prov man ändå misslyckas på. Här blir man bjuden på fester men orsakar istället katastrofer på balkonger. Här är man vän med vänner som plötsligt tycker att man är ett riktigt svin. Här tror man att man är på ett visst sätt men så är man tydligen inte det."
Tänk att det kan vara så svårt, livet. Fast Nora har det egentligen inte så förfärligt. Inte skär hon sig i armarna eller stoppar fingrarna i halsen, men ändå känns det som om hon inte duger, inte är tillräckligt smart, snygg, smal, cool.Utdrag ur boken:
Man kan ju faktiskt fokusera på vad som är positivt istället
På vad man har.
På halvfulla glas.
På att man är frisk & kry.
På att man har hånglat med någon, har en av två vänner kvar och inte ens är förkyld.

Medelbetyg: 2,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ursäkta att man vill bli lite älskad :
2010-10-29 22:46
Jag skulle kalla den här boken halvdålig(Den var tillräckligt bra för att läsa ut). Handlingen var halvbra och slutet måste jag nästan kalla dåligt.
Betyg 2
2011-01-31 18:27
Aa, lite konstigt slut, men den var ändå bra. Slutet var faktiskt inte alls bra, men resten av boken tycker jag var bra! :)
2011-12-11 19:37
Nora Jonasson går i gymnasiet och tycker att livet är lite av ett skämt; hon vinner i armbrytning utan att imponera på någon, hon älskar människor som inte älskar henne tillbaka, hon gör sin bästa vän till sin ex-bästa vän utan att fatta det, hon lägger huvudet i fel knä och försöker att vara ung, glad och allmänt normal men lyckas visst inte alls. Tyvärr. Så ser livet ut utifrån hennes perspektiv. Hon har en mamma, pappa och bror. Helt normalt. Hon är en liten glad flicka som fiskar med brorsan och hans kompis. Sedan blir hon stor, inte lika glad och kärar ner sig i brorsans kompis (men hånglar ändå med kortisen från franska-gruppen). Allt är inte lika lätt längre...

Den här boken är väldigt bra skriven, jag är fullkomligt förälskad i Johanna Thydells sätt att skriva(!) Men... Men med stor M, jag förstår inte riktigt hur hon har tänkt. Nora är en jobbig karaktär (vilket i och för sig gör att hon känns mer verklig...) därför blir slutet av boken ganska jobbig. Man tycker att hon är galen, tänker: Varför gör hon så? Gör så här! Så där! Inte så! Nej!? ...osv... Om Nora hade varit en lite... enklare? person hade boken varit perfekt, för hon skriver som sagt som en Gud! Det är bara det att fajten med kompisen som man inte vill ska fortsätta och när hon hånglar med fel person och när hon gör saker hon inte borde...! Det blir jobbigt att läsa. Men jag tycker absolut att man ska ge boken en chans, jag rekommenderar den till alla levande väsen mellan... 13 och 20(?) års-åldern (räknat i människo-år alltså, inte hund eller alien-år). Det är, trots allt negativt jag har skrivt, en bra bok. =)

// aLva

(Thydells tidigare böcker är mycket bättre, läs dem!)
Betyg 3
2012-07-12 22:42
Den här boken var en typisk Johanna Thydell-bok. Jag är inte över-förtjust i hennes böcker just för hennes enkla sätt att skriva, men det kan också kännas skönt att läsa något enkelt och annorlunda ibland.
Jag kan ibland tycka att Nora är lite för mycket, men hon känns väldigt äkta vilket gör att boken får ett litet plus i kanten. Thydells sätt att skriva må vara enkelt, men det sätter ändå hennes personliga prägel på boken. En stark 2.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ursäkta att man vill bli lite älskad
Liknande böcker:
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley