bokrecensioner boktips

Avund

Originaltitel: Envy
Författare: Anna Godbersen
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, kärlek, spänning, ungdom
ISBN: 9789132157387


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Två månader efter Elizabeth Hollands dramatiska hemkomst väntar ett ivrigt Manhattan på att hon ska återta sin plats som societetens okrönta drottning.

Men Elizabeth vägrar infria New Yorks förväntningar och omgivningen börjar misstänka att allt inte står rätt till bakom de herrskapslika dörrarna i Gramercy Park South, nummer 17.
Inte helt oväntat är Henry och Penelope Schoonmaker stans mest celebra äkta par. Men trots den glimmande diamantringen på Penelopes ringfinger har de nygifta ytterst lite gemensamt, bortsett från det ömsesidigt föraktet de hyser gentemot varandra.
Och även om tidningarna omnämner Penelopes äregiriga väninna, Carolina Broad, som en möjlig efterträdare på Manhattans stjärnhimmel, är hennes berömmelse allt annat än säkrad. Särskilt som någon i societeten roar sig med att förse en girig press med skvaller.

I den tredje boken i serien Deluxe döjer sig de allra mest skandalösa hemligheterna bakom inövade, perfekta leenden.
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Avund :
2010-10-24 13:04
I jämförelse med de tidigare två böckerna tog den här betydligt längre tid att läsa, men inte alls för att den var sämre eller seg, utan för att den är så fruktansvärt frustrerande! Godbersen vet verkligen hur hon ska få sina läsare att lida på grund av karaktärernas felsteg och ständiga intriger mot varandra. Perspektivbytet orsakar lika mycket spänning och rastlöshet som i bok två, men tyvärr till sådan grad att läsningen blir utmattande. Aldrig har jag varit så trött på Penelopes djävulska lömskhet i spelet och att hon ALLTID visar sig ha ett ess i rockärmen.

Avund har lite plattare karaktärsskildringar, är lite av en transsportsträcka i serien och har lite flummigare prolog i förhållande till slutet än i de tidigare två böckerna - kanske till och med en lite förutsägbar - men slutet lämnar som alltid kvar en häftig längtan efter nästa bok. Vilken uppgörelse kommer berättelsen till slut att få? Vem får vem? Lever alla lyckliga i alla sina dagar?
Betyg 4
2011-11-13 13:45
Håller med oavstående till att det är fruastrerande! Håller lika bra klass som de andra böckerna! Super! Gillar vanligtvis mer lättsamma och mindre sorgliga böcker men denna var så skicklig att jag inte kunde lägga ifrån mig den!
Betyg 5
2011-12-06 16:50
Böckerna i den här serien blir bara bättre och bättre, den här är till och med nära bäst (inte riktigt, men nära). Anna Godbersen har i allafall kommit upp på min 15 i topp favvo-författare (där J.K. Rowling, J.R.R. Tolkien och Michelle Magorian ligger på 1:a, 2:a och 3:e plats)!
Jag rekommenderar den här till alla som har läst de tidigare Deluxe-böckerna och det spelar ingen roll om man inte gillade de tidigare, för den här boken kan man inte slita blicken ifrån! :D

// aLva

(jag vill ge den 4½, men det går inte...)
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Avund
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Ensam i världen
 M. Sandemo
Nickelpojkarna
 C. Whitehead
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen
Beskyddaren
 S. Scarrow
Samma Författare: