bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Deluxe
Rivaler
Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler
Den andra dödssynden
 J. Guillou

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAvund

 
Originaltitel: Envy
Författare: Anna Godbersen
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, kärlek, spänning, ungdom
ISBN: 9789132157387
 
Spänning:  6
Romantik:  7
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Två månader efter Elizabeth Hollands dramatiska hemkomst väntar ett ivrigt Manhattan på att hon ska återta sin plats som societetens okrönta drottning.

Men Elizabeth vägrar infria New Yorks förväntningar och omgivningen börjar misstänka att allt inte står rätt till bakom de herrskapslika dörrarna i Gramercy Park South, nummer 17.
Inte helt oväntat är Henry och Penelope Schoonmaker stans mest celebra äkta par. Men trots den glimmande diamantringen på Penelopes ringfinger har de nygifta ytterst lite gemensamt, bortsett från det ömsesidigt föraktet de hyser gentemot varandra.
Och även om tidningarna omnämner Penelopes äregiriga väninna, Carolina Broad, som en möjlig efterträdare på Manhattans stjärnhimmel, är hennes berömmelse allt annat än säkrad. Särskilt som någon i societeten roar sig med att förse en girig press med skvaller.

I den tredje boken i serien Deluxe döjer sig de allra mest skandalösa hemligheterna bakom inövade, perfekta leenden.

Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Avund :


Klarus 2010-10-24 13:04
I jämförelse med de tidigare två böckerna tog den här betydligt längre tid att läsa, men inte alls för att den var sämre eller seg, utan för att den är så fruktansvärt frustrerande! Godbersen vet verkligen hur hon ska få sina läsare att lida på grund av karaktärernas felsteg och ständiga intriger mot varandra. Perspektivbytet orsakar lika mycket spänning och rastlöshet som i bok två, men tyvärr till sådan grad att läsningen blir utmattande. Aldrig har jag varit så trött på Penelopes djävulska lömskhet i spelet och att hon ALLTID visar sig ha ett ess i rockärmen.

Avund har lite plattare karaktärsskildringar, är lite av en transsportsträcka i serien och har lite flummigare prolog i förhållande till slutet än i de tidigare två böckerna - kanske till och med en lite förutsägbar - men slutet lämnar som alltid kvar en häftig längtan efter nästa bok. Vilken uppgörelse kommer berättelsen till slut att få? Vem får vem? Lever alla lyckliga i alla sina dagar?
Betyg 4

Lucia 2011-11-13 13:45
Håller med oavstående till att det är fruastrerande! Håller lika bra klass som de andra böckerna! Super! Gillar vanligtvis mer lättsamma och mindre sorgliga böcker men denna var så skicklig att jag inte kunde lägga ifrån mig den!
Betyg 5

aLva 2011-12-06 16:50
Böckerna i den här serien blir bara bättre och bättre, den här är till och med nära bäst (inte riktigt, men nära). Anna Godbersen har i allafall kommit upp på min 15 i topp favvo-författare (där J.K. Rowling, J.R.R. Tolkien och Michelle Magorian ligger på 1:a, 2:a och 3:e plats)!
Jag rekommenderar den här till alla som har läst de tidigare Deluxe-böckerna och det spelar ingen roll om man inte gillade de tidigare, för den här boken kan man inte slita blicken ifrån! :D

// aLva

(jag vill ge den 4½, men det går inte...)
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Avund


  Köp boken som film på cdon: