bokrecensioner boktips

Deluxe

Originaltitel: The Luxe
Författare: Anna Godbersen
Genre: Ungdom
Ämnesord: historia, kärlek, ungdom
ISBN: 9789132153761


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den här resan tillbaka till oskuldens tid - är allt annat än oskuldsfull ...

Manhattan 1899. I en värld av lyx och bedrägeri - lever några ungdomar farligt, skandalösa liv. Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmade Elizabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken. Den förbjudna kärleken. Men så händer det oförutsägbara; hennes hästekipage välter i en skarp kurva och Elizabeth - flickan vars lyxiga leverne livat upp stadens skvallersidor - kastas ur och drunknar i strömvirvlarna från Hudsonfloden. Hela New York sörjer hennes bortgång och rykten tar fart. Var det en vanlig olycka, eller fanns det de som hade allt att vinna på att Manhattans mest firade celebritet försvann ...?


Medelbetyg: 3,7 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Deluxe :
2010-07-28 11:59
Jag tyckte inte om den här boken alls. Början var mer dagdrömande och man fattade ingenting. Det var oxå dåligt att första kapitlet handlar om när Elizabeth dog ,va ska man läsa till då da? Man vet ju redan slutet och jag ser ingenting som man ska läsa till (till vilket slut?)
Betyg 1
2010-08-10 15:55
Jag tyckte däre mot att den var skitbra. Att den börjar med huvudpersonen dör tycker jag gör boken annorlunda och spännande. alla böcker behöver väl inte börja med att någon föds, fyller 20 30 40 och dör vid 80???!!!
tyckte denna bok var skön att drömma sig bort till och kul att den utspelar sig för länge sedan. Man riktigt ser framför sig hur fint dom bor på manhattan och hur vackra klänningar de har

Om ni gillar Gossip Girl och så läs denna fast den utspelar sig för 100 år sen!!!:)
Betyg 4
2010-09-12 22:37
En väldigt sann bok om hur livet såg ut på den tiden. Med en fantastisk touch!
Betyg 5
2010-10-24 12:34
Boken Deluxe har Anna Godbersen tillägnat fantastiska karaktärer som ges möjlighet att verkligen djupna under berättelsens gång. De fördomar eller uppfattningar de första kapitlen ger om dem visar sig vara helt annorlunda mot slutet och tillsammans med perspektivbytet blir berättarsättet ett originellt, som är totalt fängslande och genialt. Att börja boken med en prolog som visar slutet ur en begränsad synvinkel - som genom ett litet, litet titthål - är likaså ett genidrag. Det förhöjer spänningen och tvingar läsaren att gång på gång fråga sig vart det hela är på väg.
Denna bok är skriven med ett skickligt språk, i välskildrade miljöer och allt tillsammans med otroligt fängslande karaktärer och handling.
Betyg 4
2011-01-29 11:59
jag håller med "emme" längst upp. Vissa gillar den, andra inte, men jag orkar inte ens läsa klart den
Betyg 1
2011-09-07 20:08
Den här boken tillhör absolut en av mina favoritböcker (hela serien finns faktiskt på min "topplista")
Jag älskar tiden den utspelar sig i, konvenansen, klänningarna och hur fantastiskt Anna Godbersen beskriver hela deras värld.
Jag tycker att den här typen av böcker är en underbar form av verklighetsflykt och jag älskar att drömma mig bort till deras värld.
Elizabeth Holland är väl kanske inte historiens bästa karaktär, hon är ganska Mary-Sue.
Men eftersom boken ändrar berättarperspektiv mellan en mängd olika karaktärer från kapitel till kapitel så stör det mig inte, det finns så många andra fantastiska karaktärer. Speciellt Elizabeths yngre syster, Diana som faktiskt är den huvudsakliga anledningen till att jag läser serien.
Något som jag dessutom gillar med de här böckerna är hur varje bok börjar med ett kapitel som är hämtat från slutet.

Och jag måste bara säga till Emme: Om du skriver den där kommentaren, så kan du inte ha läst ut boken och om du inte har läst ut boken kan du omöjligt skriva en bra recension. Hade du läst den till slutet hade du troligtvis fått en annan uppfattning.

Jag älskar i alla fall den här boken och för mig har den en kvar femma!
Betyg 5
2011-11-13 13:43
Det här är en fantastiskt bra bok helt i min smak! Spänningen håller kvar en och man kan inte lägga ifrån sig boken utan finner sig sitta och läsa klockan två på natten! Författaren skriver med väldigt bra inlevelse, det känns nästan som att man kan sträcka ut handen och röra vid huvudpersonerna. Många spännande karaktärer, en serie där alla böckerna är extremt bra!!!!!!
Betyg 5
2013-12-07 12:14
Har dubbla känslor för denna bok, egentligen är den löjlig roman , lyxig förpackning för att dölja ett billigt innehåll, men ändå så var jag fast i boken från sida ett och jag vill läsa fortsättning. Jag är inte stolt över att ha den i min bokhylla men jag vill inte göra mig av med den. Detta är en bok som tar fram en yngre flickaktig sida inom mig , den flickan som älskade rosa, glitter, hello kitty flickan. Deluxe är lite som borta med vinden för yngre läsare, ett borta med vinden utan kriget, bara baler, romanser , vackra klänningar och rikedom med lyx.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Deluxe
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Samma Författare: