bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Himmel och Helvete
 J. Kalman Stefansson
Mormor på rymmen
 K. Branzell
Döttrar
 H. Henning
Boel och Oscar
 J. Sundström
Damen med bysten
 K. Brunk Holmqvist
Kärlekshandling
 J. Eugenides
Hut går hem
 G. Silva
Pojken vid forsen
 S. Berglund
Barn av sin tid
 L. Zhenyun

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn kvinnlig konsult på uppdrag i Angola

 
Författare: Ann-Catrin Malmlöf
Genre: Roman
Ämnesord: kultur, västafrika, angola
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789197892209
 
Spänning:  5
Romantik:  2
Humor:  5
Lärorik:  8
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kundtjänst, kackerlackor,vapen, vänskap och improvisation är viktiga ingredienser i denna berättelse om nutidens Afrika.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola :


kristina_s 2010-10-12 15:20
Recension av Ann-Catrin Malmlöfs bok En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola

Boken är utgiven på AML förlag och innehåller 150 sidor.

Ann-Catrin Malmlöf: Ann-Catrin Malmlöf har tillbringat många år på resande fot som anställd på Telia och Telia Swedtel. Den första kontinenten som hon fick möjlighet att utforska var Afrika. Hennes erfarenheter och nyfikenhet på hur vardagen fungerar i andra länder inspirerade henne till att berätta om hur livet kan te sig för en kvinnlig konsult med världen som arbetsfält.
Läs mer om Ann-Catrin Malmlöf på www.almfolag.se

Handling: Gerd Malm får en förfrågan av sin chef om hon kan tänka sig att åka till Angola, där hon ska genomföra en utbildning i kundservice och för att kunna sprida sin kunskap om det bästa sättet att behandla och behålla sina Telekomkunder. Utan att tveka tackar hon ja. Det enda som känns jobbigt är att lämna sin sextonårige son Sven hemma. Men han har det bra hos sin pappa Bertil antar hon.
Gerd Malm har under hela sitt yrkesliv varit fokuserad på kundvård.

Hon har arbetat både i Sverige och i andra delar av världen, som utlandstelefonist, arbetsledare, konsult och utbildare. Gerd har varit i Afrika tidigare, men nu skulle hon få i uppdrag att ta fram ett program om kundservice för Angola Telekoms anställda med kundkontakt. Denna gång skall hon arbeta tillsammans med Henrik Anderberg, som har ett företag som är specialiserad på utbildning. Henrik har varit bosatt i Mocambique och talar portugisiska flytande. Gerd får nu plugga på sin portugisiska eftersom det är det språk som talas i Angola. Väl framme på plats får de bo i olika hus eller hotellrum. En del fräscha medan andra kan vara full med kackerlackor. Överallt förekommer poliser med vapen och som kvinna i Angola är det inte lät att ta sig fram ensam. Gerd blir ofta stoppad när hon kör bil och poliserna kontrollerar hennes körkort noga. Man är inte vana vid en kvinna vid ratten. Gerd berättar om vänskapen med de andra som arbetar på samma plats om deras trevliga fester. När Gerd kommer hem till jul, berättar Bertil något som hon inte hade förväntat sig. Hon reser tillbaka till Angola efter jul för ytterligare några månader. Sedan är det dags att åka hem och ordna upp sitt liv. Men fem år senare åker hon tillbaka till Afrika. Det är hennes liv att alltid återkomma till olika platser där.

En trevlig och annorlunda bok, med händelser i Västafrika. Boken är snäll och trivsam skriven och författaren Ann-Catrin Malmlöf skriver poetiskt och intressant om Gerd Malms händelser i Angola, som konsult för Telekom, där hon lär lokalbefolkningen av sina kunskaper i kundservice. Jag tycker att denna lättsamma och trevliga bok är perfekt att ta med på sin resa eller som en mysig helgläsning med levande ljus omkring sig nu när höstlöven faller.

Betyg 3/5 Kristina Simar
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola


  Köp boken som film på cdon: