bokrecensioner boktips

Kungens födelsedag

Författare: Hans Koppel
Genre: Roman
Ämnesord: humor
ISBN: 9789186183172


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kungens födelsedag :
2010-08-21 16:00


Fick den senaste boken av pseudonymen Hans Koppel, Koppel som för övrigt ska outa sig nästa vecka.

Boken handlar om ett par livsöden som flätas samman av vardagshändelser. Vi har kungen, livvakten Johan, Milou och Fredrik, Axel med flera.

Koppel är duktig på att gestalta öden med små medel, mestadels genom dialog och boken är behagligt pratig, lite mysig men inte mer än så. Den är skriven som ett filmmanus och boken är tunn. ”Passar utmärkt i handväskan”, sa min vackra fru och snodde den direkt, utan att skämmas.

Koppel låter läsaren tänka mycket själv vilket ibland är riktigt befriande men boken kommer inte att lämna enorma fotsteg i litteraturen. Deet känns lite som Koppel skrivit denna under lite tidspress. Enormt kul dock att förlaget (Telegram) satsar på små format i ren Oscar Wilde anda, mer sådant.

När jag jämför Koppels tidigare bok Vi i Villa så är den här boken lite plattare och inte lika bra som hans tidigare. Synd, för jag gillade verkligen Vi i Villa.

Men boken är ändå mysig och jag gillar verkligen gestaltningen av vår kung. Det är den jag kommer minnas med värme men inte mycket mer.
Betyg 3
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
A. Lena Persons hjärte..
 S. Nordenswan
Halvmördaren
 H. Nesser
Adamsons
 G. Antti
Allt jag önskade
 L. Dillon
i sommar blir det nog..
 S. Savonlahti
Queenie
 C. Carty-Williams