bokrecensioner boktips

kom ska vi tycka om varandra

Författare: Hans Koppel
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789187319341


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Anna Stenberg har en tillfällig affär med en ung man när hon är på konferens. Men det är något med honom som inte stämmer och snart är hela hennes tillvaro hotad.

Vi känner igen temat, ett litet felsteg på konferensen som får ödesdigra konsekvenser. Det har blivit lite av Hans Koppels signum att utgå ifrån en klassisk historia, eller en vardaglig situation som de flesta av oss känner igen oss i, och sedan låta den smygande förändras till något helt annat. Det blir skitläskigt helt enkelt.

Kom ska vi tycka om varandra är Hans Koppels andra thriller i en planerad trilogi. Med den första, Kommer aldrig mer igen (2011), visade han var thrillerskåpet ska stå. Han är en av våra skickligaste författare, begreppet bladvändare räcker inte riktigt till för det skoningslösa läsös han bjuder på, det är riktigt, riktigt läskigt. Förväntningarna på denna uppföljare är naturligtvis stora. Ingen lär bli besviken.

Hans Koppel har, förutom Kommer aldrig mer igen, även skrivit tre korta satiriska romaner: Vi i villa, Medicinen och Kungens födelsedag.
Hans Koppel är den pseudonym författaren Petter Lidbeck använder sig av när han skriver för vuxna. Hans Koppels böcker bör inte läsas av barn.
Medelbetyg: 3,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av kom ska vi tycka om varandra :
2013-08-19 14:11
Jag fastnade direkt i boken och kunde inte sluta läsa tills den var färdigläst. Författaren skriver på ett sätt som gör allting väldigt spännande och lättläst. Det enda jag egentligen vill klaga på och som drar ner betyget är att jag saknar en egentlig twist i boken. Du känner aldrig något aha och slutet känns komma lite hastigt. Men känner man för något lättsmällt att läsa så rekommenderar jag denna starkt.
Betyg 3
2014-04-02 14:42
Sträckläste boken. Var fast i både handling och språk. Men den tappade mot slutet och kändes överdriven.
Betyg 3
2015-12-05 22:17
Konferens och en kärleksnatt visar sig få allvarliga följder. Något som borde tänkts på före när det så lätt kan tagas bilder och filmer och bli en hotfull följd. För alla är inte så oskyldiga som det verkar vid första ögonkastet.

Det här är en berättelse som har spänning och den känns verklig. Boken var svår att släppa.
Betyg 4
2016-12-18 20:20
Jag gillar inte det faktum att han fördummar polisen i sina böcker- något som inte känns realistiskt för fem öre. Ändå gillade jag den här boken. En enkelt skriven thriller som påminner kanske lite väl mycket om "Farlig Förbindelse"- men ändå- en riktigt spännande, förutsägbar thriller som jag tyckte om!
Betyg 4
Liknande böcker:
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn
Priset
 A. Fichtelius
Gränsmark
 A. Trosell
På jakt efter Kitty
 T. Haugen