bokrecensioner boktips

Skuggans spel

Författare: Lars Rambe
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, kärlek, spänning, rån
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789185535736


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mariefred en skimrande pärla vid Mälaren. Älskad av många, men inte av alla. Mitt i idyllen pågår ett spel i det fördolda, en skuggas spel. Den ökände yrkesförbrytaren Marcin Szalas rymmer under våldsamma omständigheter från Bondhagens anstalt. Det är bara början på den våg av våld som skall skaka Sörmland denna sommar.
När dramatiken inleds, laddar journalisten Fredrik Gransjö och kollegorna på Strengnäs Dagblad för Strängnäs Jazzfestival.
Men snart inser Fredrik och hans lovande sommarvikarie Emilia att prioriteringarna måste göras om. Tillsammans börjar de letaefter ett mönster i skeendet. Gradvis skingras skuggorna och en oväntad gestalt träder fram.

Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skuggans spel :
2010-06-04 15:33
Recension av Lars Rambes Skuggans spel

Lars Rambe är född 1968 i Täby, Stockholm. Han är utbildad advokat och har en egen advokatbyrå. För tillfället bor Lars Rambe med sin fru och två döttrar i Kenya, där hans fru arbetar som biståndsarbetare. 2007 gav Lars Rambe ut sin första deckarroman Spåren på bryggan på eget förlag. Den utspelar sig i Strängnäs och huvudkaraktären heter Fredrik Gransjö, han är kriminaljournalist på Strengnäs Dagblad. Nu kommer hans andra deckarroman ut och den utspelar sig också i Strängnäs med Fredrik Gransjö som huvudkaraktär. Denna gång är hans bok utgiven av Kalla Kulors förlag.

Handling: Efter första boken om kriminaljournalisten Fredrik Gransjö på Strengnäs Dagblad har han och hans fru fått tillökning av en liten nyfödd pojke, Hampus. Just nu känner han sig alltid trött när han kommer till jobbet, dessutom har Fredrik sagt ja till att vara handledare till sommarvikarien Emila, en snygg, nyfiken och orädd tjej som gärna ger sig ut på egna äventyr.

Nu i sommar ska Strängnäs ha en jazzfestival, något som invånarna ser fram emot. Det är före detta kommunalpolitikern Sune Holmgren som anordnat det hela. Några sköna dagar med jazz väntar, men ack vad invånarna bedrar sig…

Samtidigt har den yrkeskriminelle fången Marcin Szalas bestämt sig för att fly från Bondhagens anstalt. Rymden sker under våldsamma händelser, men han är snart ute. Bilen som ska hämta honom står utanför som överenskommet. Marcel hoppar in i bilen och föraren kör fort iväg mot Mariefred och friheten.

En värdetransportbil som precis har lämnat Södertälje efter ett utfört uppdrag är nu på väg till Eskilstuna, med ett stopp i Mariefred. Plötsligt smäller det till i karossen. Bilen sjunker ihop på vänster sida. De två väktarna förstår att det är någon som skjuter mot dem. De skriker i kommunikationsradion på hjälp och det blir en våldsam aktivitet både hos Södertälje- och Strängnäspolisen.

Medan poliserna finns på olycksplatsen gör sig rånarna klara för det egentliga brottet, att råna Mälardalsbanken i Mariefred. Marcin Szalas skjuter med sin Kalasjnikov och ryter att alla ska lägga sig ner på golvet. Bytet blir rejält och två människor blir skjutna.
Detta är upptakten till flera våldsamma händelser i Strängnäs med omnejd. Den lugna trevliga jazzfestivalen som alla väntat på blir allt annat än trevlig…

Lars Rambe har lyckats igen! Jag tyckte mycket om Spåren på bryggan och jag tyckte mycket om denna bok också. Lars Rambe använder sig av ett lättsamt språk, som gör att berättelsen blir väldigt spännande. Det är svårt att släppa taget om boken och det är en sträckläsarbok. Kapitlen slutar alltid på ett sådant sätt att i alla fall jag var tvungen att fortsätta läsa. Till skillnad från förra boken så händer det mycket mer saker och det på olika ställen, inte bara koncentrerat till Strängnäs som Spåren på bryggan var. Många av karaktärerna som fanns med i förra boken, finns även med i denna bok. Läs den, ni kommer inte att ångra er!
Betyg 5/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent
Betyg 5
2010-10-07 13:13
Efter att ha läst denna bok så har jag fått tillbaka tilltron till deckare/thrillers.
Det var längesen jag läste en bok av denna kaliber!
Intrigen fängslar, karaktärer och miljöerna är välbeskrivna likaså är känslor och relationer.
Man känner folks sorg, frustration, man känner igen sig i hur förhållandet blir lidande av ett nyfött barn.


Man får en inblick i relationerna hos de olika karaktärerna är, det är mannen som lägger ner mer tid på jobbet än familjen och framförallt frun och lider väldigt mycket av det, det är kvinnan som känner sig lurad av sin älskarinna, det är dåliga relationer på jobbet.

Man lever sig verkligen in i berättelsen.
Lars Rambe vet hur man fånga en läsare, redan på första sidan. Han vet också hur man skriver en deckare på ett sätt som inte gör den förutsägbar! Det var verkligen en "Va, HAN?"-upplevelse på slutet.
Detta var en äkta blandvändare, det gick INTE att lägga den ifrån sig! Sverige har fått en ny deckarkung!


Ett plus var att en del var skrivet på dialekt och som den skåning man är så tyckte jag det var suveränt.


Boken får en klockren 5a av mig, detta är det bästa jag läst på länge!
En bok jag verkligen kan rekommendera till er alla!

Lars Rambe debuterade med boken Spåren på bryggan och den ska jag också se till att läsa. Boken är utgiven på förlaget Kalla kulor.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skuggans spel
Liknande böcker:
Offermakaren
 V. Sten
Sly
 S. Strömberg
Oskuldens lag
 M. Connelly
Även vilda hundar
 I. Rankin
knutar och kors
 I. Rankin
Spader dam
 M. Davy
Den andra systern
 P. Mohlin
En eld i natten
 M. Connelly
Satans sommar
 K. Faber
Samma Författare: