bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Den obetänksamme älskaren
 L. Panduro
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Booze
 B. Danielsson
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNäckrosbarnen

 
Författare: Susanne Axmacher
Genre: Roman
Ämnesord: depression, musik, kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789146220060
 
Spänning:  6
Romantik:  1
Humor:  1
Lärorik:  2
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vilar det en förbannelse över familjen Lancken?Näckrosbarnen är en roman som spänner över tre generationer och som lodar de mörka och okända djupen i människans natur. I berättelsens centrum finns Clara, snart fyllda trettio, med hår rött som ingen annan och precis lämnad av sin man. Hon är den yngsta av tre syskon och försöker finna sin väg, men blir ständigt neddragen av sitt förflutna. Familjen, liksom uppväxten var olycksdrabbad, och de fasansfulla händelserna från den idylliska sommaren vid sjön, sommaren som skulle läka familjen, lämnar inte Clara någon ro. Hon har aldrig fått sona sin skuld eller kunnat förstå det hat hon väcker hos syskonen Marcus och Lotta. Överklassfamiljen Lancken i trävillan på Rudbecksgatan har en hel del på sitt samvete och nya generationer tycks inte kunna bryta de gamla mönstren. Syskonens barnsliga och livsfarliga spel präglas av hat, avundsjuka och en omöjlig längtan efter kärlek. Clara inser slutligen att hon ensam måste gå vidare och skapa sig ett eget liv.

Utdrag ur boken:
Lotta och Markus har beslagtagit stranden vid vårt hus , och kräver lösen ( i form av pengar, eller vald kroppsdel) för att man ska passera. De har också bannlyst mig från alla spel och leksaker . Och de pratar inte med mig . Jag är en förrädare. Quisling ( nytt ord) . Detta märker dock ingen , för mamma har börjat gå och hälsa på hemma hos Carinas och Mattias mamma, och sitter gärna där och lyssnar på den lilla röda radion i fönstret vid pelargonen och dricker kaffe och äter kannelbullar och pratar om alla möjliga saker, men kanske mest om 1) barnen och vad de saknar, hur de mår , och om allt är bättre nu, 2) fördelarna med att bo på landet : luften, människorna , livet , samt 3) tragedier: hennes egna (Saudi som inte var lätt alla gånger minsann) och fru Carlström , som börjat fascinera henne.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Näckrosbarnen :


Bibban 2010-05-23 17:06
En intressant bok om framför allt barnen Clara, Lotta och Marcus och deras uppväxt. Handlingen går också tillbaka i tiden till barnens farföräldrar. Ytligt sett är det en stabil familj där alla borde ha det bra, men det finns många underliggande problem i familjen. Clara (som är det yngsta barnet i familjen Lancken) behandlas illa av sina båda äldre syskon. Hon har varit svårt hjärtsjuk och blivit opererad. Hennes äldre syskon har känt sig lite åsidosatta eftersom Clara var i fokus under sin konvalencens. Boken är en debut och jag tycker att den är mycket bra skriven.
Betyg 4

bonadea 2012-05-22 10:31
En jätte bra bok som handlar om syskonrelation mellan syskonen Clara , Markus och Lotta Lancken . Boken får en att komma ihåg hur gryma barn kan vara mot varandra och att barndomens år kan vara långt från oskyldigt och oskuldsfull . En riktigt bra debut roman och jag kommer garanterat läsa nästa bok Susanne Axmacher kommer ut med.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Näckrosbarnen


  Köp boken som film på cdon: