bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det andra målet
Spelreglerna
Liknande böcker:
Solnedgång och andra n..
 I. Babel
Noveller för Världens..
 I. Edelfeldt
Huset Araucaima
 A. Mutis
Mannen på vinden och a..
 O. Wikström
En dåres anteckningar
 N. Gogol
Den gula tapeten
 C. Perkins Gilman
Berättelser från vår gata
 N. Mahfouz
Att titta ut genom fön..
 O. Pamuk
Sista dagen av ensamhet
 P. Jaskoviak
Dublinbor
 J. Joyce

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen perfekte vännen

 
Författare: Jonas Karlsson
Genre: Novellsamling
ISBN: 9789174290813
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hur många måste vara överens för att man ska vara säker på att någonting verkligen finns? Två eller tre? Kanske räcker det med en, om man är säker på sin sak? När det blir för mycket på jobbet brukar Björn smita in i ett litet rum, bredvid hissen, precis före toaletterna. Det måste man ju få göra, eller?

Tommy ligger i mammas storblommiga fällstol och låtsassover.

Marcus ligger under en säng och funderar på om det inte snart är dags att krypa fram.

Henrik sorterar sina vänner efter årtal, sammanhang och känsla.

Efter sin uppmärksammade och framgångsrika förstabok Det andra målet häromåret kommer nu Jonas Karlsson med en ny samling noveller i samma lekfulla stil: Här avhandlas hjärnspöken och gåtfullheter, möten och missförstånd, manlig vänskap och andra pinsamheter.

Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den perfekte vännen :


alcara 2010-04-22 23:47
Jag vill ha Jonas Karlsson i min närmsta vänskapskrets!
Vissa av oss ser på tillvaron med de där extra skarpa ögonen och hör med de där extra vässade öronen. Jonas tillhör en av dem. Det lilla subtila, de små nyanserna bland oss människor i tillvaron, det skildrar Karlsson i sin bok på ett alldeles utmärkt och fyndigt sätt! Extra småfnittrig i själen blir man om man själv känner sig träffad att tänka i liknande banor som han.

En bok man bör läsa och ha i sin bokhylla!
Betyg 4

helix 2010-09-20 13:44
En novellsamling som aldrig blir tråkig. Hela tiden lyckas Karlsson skickligt upprätthålla läsarens nyfikenhet i sina berättelser. Han koncentrerar sig på detaljer som "vanliga" människor inte alltid lägger så stor vikt vid. Tror vi. Tror jag.
Att få tillbringa lite tid tillsammans med Jonas Karlssons tankar är mycket fascinerande.
Betyg 5

gun 2015-10-06 15:15
En samling noveller med skiftande innehåll och längd.

1. Den perfekte vännen: Två män möts och vänskapen blomstrar upp. Men var och när var det de träffats förut? Det blir många möten men när frågan ställs så vänds det trevliga till otrevligt.

2. 14:e februari: Utdelning av rosor blir en fasa för Peter. För att uppleva att inte få är jobbigt. Men i korridoren på hans skåp finns en fasttejpad fast inte från den han trodde.

3. Rummet: Bjorn upptäcker en dörr som går in till ett kontorsrum. Men ingen annan ser den. För de andra på kontoret anses Björn rubbad men när Björn arbetar i rummet gör han strålande resultat. Den dag han avviker från sin arbetsplats lyckas han hitta en annan dörr.

4. Muntlig redovisning: En ung man sitter på planet och iakttar sina medpassagerare. Hans språk är magert och fyllt av slanguttryck. När han tappar sin mobil så hander något oväntat.

5. Beställningen: Arvid har fått en beställning på en teckning av en staty. Han upptäcker att det är svårt men om han bara tecknar kvinnan så fungerar det eller om han bara tecknar dvärgen som finns vid kvinnan. Beställaren anser att det är ett vackert barn. Till slut upptäcker han en skiljelinje som gör det lättare.

6. Markus: När Markus vill skoja med sin kompis så går det inte alls som tänkt. Markus blir inlåst och kommer att uppleva något som han inte alls tänkt sig.

7. Elisa: Att vara fru är inte så lätt när mannen bara har ögonen för gästerna och behandlar henne nedlåtande.

8. Cirkus: Henrik blir bjuden på cirkus av sin vän Magnus Gabrielson. På cirkusen medverkar Magnus i ett cirkusnummer och försvinner och kommer inte tillbaka. Henrik försöker nå honom men lyckas inte.
Han blir rädd att något hänt Magnus och försöker nå honom på hans mobil och börjar spela skivor när någon äntligen lyfter luren. Vad som hänt Magnus framkommer till sist och också vad som hänt hans mobil.

9. Syltmacka: Ibland kanske det bara är en sak som man är enig om.

Det är annorlunda och intressanta noveller. Trevliga att lyssna på.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den perfekte vännen


  Köp boken som film på cdon: