bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
100 höjdare: Sveriges..
Liknande böcker:
It was on fire when I..
 R. Fulghum
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Vägen ut
 H. Martinson
Hundhistorier
 J. Herriot
Men hur som helst
 J. Cleese
En skruv lös
 V. Hagnell
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Falskspel - Livet i en..
 N. Pileggi
Ego Woman
 C. Gynning
Den utmätta tiden
 P. Noll

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTårtgeneralen

 
Författare: Filip Hammar & Fredrik Wikingsson
Genre: Biografi
Ämnesord: humor
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789100120825
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den 13 november 1984 utser TV-programmet Rekord-Magazinet Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan ett helt land skrattar och en hel bygd lamslås bestämmer sig Hasse Pettersson - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga Världens Längsta Smörgåstårta, och därmed skriva in Köping i Guinness Rekordbok.

Det blir upptakten till en kedja av ofta befängda händelser som under några månader skakar om Köping, under en tid då den hårt prövade lilla staden behöver en ledargestalt och finner en osannolik och högst tillfällig hjälte i främlingen med den gudabenådade svadan och de bruna seglarskorna.

Men den här sanna berättelsen, den här stora svenska romanen, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst; runtknullande basketstjärnor, 75-åriga bordellmammor från Rumänien, brännvinsadvokater och Rotaryfarbröder, lottomiljonärer och revykungar, Jerry Baskerville och Ingvar Kamprad, elitbrottare som sadlar om till "nöjeskonsulter", män som fejkar sin egen dödsannons för att komma undan skulder, den helande kraften i lingonrensning och de kvarvarande ärr som kan uppstå när man råkar se sin frånskilda pappa runka.

Framförallt handlar det om en man och hans smörgåstårta. Om ett annat slags livsverk.

Medelbetyg: 2,56 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tårtgeneralen :


Janne2 2010-04-18 17:46
Gillar Filip och Fredrik. Boken har sina poänger, såväl story som lustiga, språkliga finurligheter. Dock hade jag störande lätt att tappa koncentrationen på boken och mina tankar flög iväg på annat håll. Tårtgeneralen är därför dessvärre ingen bok jag rekommenderar andra att läsa, tyvärr.
Betyg 2

steefans 2010-04-29 11:29
Denna bok är helt enkelt stundvis väldigt rolig. Man skrattar mycket. Man känner verkligen igen Filip och Fredriks språk. Det som är lite synd är att man flummar runt lite för mycket. Tyvärr så överdriver man saker och förstärker dem som att det skulle vara världens värsta grej. Hursomhelst är boken kul.
Betyg 3

randiig 2010-08-11 18:07
Jag fastnade i den här boken från första sidan, jag älskar sättet de skriver på. Den är både rolig och sorglig och jag känner verkligen sympati för Hasse P.
Betyg 4

bonadea 2014-05-04 11:42
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna bok, den är lite små lustig på visa ställen men på minst lika många ställen är den små tråkig. Eftersom jag har köpt denna bok så hade jag lite förväntningar på Filip och Fredrik men har nog mest blivit besviken.
Betyg 2

verran 2016-09-25 09:51
Lyssnade på den som ljudbok och visst hade den sina goda stunder men mest var den seg.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tårtgeneralen


  Köp boken som film på cdon: