bokrecensioner boktips

Tårtgeneralen

Författare: Filip Hammar & Fredrik Wikingsson
Genre: Biografi
Ämnesord: humor
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789100120825


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den 13 november 1984 utser TV-programmet Rekord-Magazinet Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan ett helt land skrattar och en hel bygd lamslås bestämmer sig Hasse Pettersson - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga Världens Längsta Smörgåstårta, och därmed skriva in Köping i Guinness Rekordbok.

Det blir upptakten till en kedja av ofta befängda händelser som under några månader skakar om Köping, under en tid då den hårt prövade lilla staden behöver en ledargestalt och finner en osannolik och högst tillfällig hjälte i främlingen med den gudabenådade svadan och de bruna seglarskorna.

Men den här sanna berättelsen, den här stora svenska romanen, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst; runtknullande basketstjärnor, 75-åriga bordellmammor från Rumänien, brännvinsadvokater och Rotaryfarbröder, lottomiljonärer och revykungar, Jerry Baskerville och Ingvar Kamprad, elitbrottare som sadlar om till "nöjeskonsulter", män som fejkar sin egen dödsannons för att komma undan skulder, den helande kraften i lingonrensning och de kvarvarande ärr som kan uppstå när man råkar se sin frånskilda pappa runka.

Framförallt handlar det om en man och hans smörgåstårta. Om ett annat slags livsverk.
Medelbetyg: 2,56 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tårtgeneralen :
2010-04-18 17:46
Gillar Filip och Fredrik. Boken har sina poänger, såväl story som lustiga, språkliga finurligheter. Dock hade jag störande lätt att tappa koncentrationen på boken och mina tankar flög iväg på annat håll. Tårtgeneralen är därför dessvärre ingen bok jag rekommenderar andra att läsa, tyvärr.
Betyg 2
2010-04-29 11:29
Denna bok är helt enkelt stundvis väldigt rolig. Man skrattar mycket. Man känner verkligen igen Filip och Fredriks språk. Det som är lite synd är att man flummar runt lite för mycket. Tyvärr så överdriver man saker och förstärker dem som att det skulle vara världens värsta grej. Hursomhelst är boken kul.
Betyg 3
2010-08-11 18:07
Jag fastnade i den här boken från första sidan, jag älskar sättet de skriver på. Den är både rolig och sorglig och jag känner verkligen sympati för Hasse P.
Betyg 4
2014-05-04 11:42
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna bok, den är lite små lustig på visa ställen men på minst lika många ställen är den små tråkig. Eftersom jag har köpt denna bok så hade jag lite förväntningar på Filip och Fredrik men har nog mest blivit besviken.
Betyg 2
2016-09-25 09:51
Lyssnade på den som ljudbok och visst hade den sina goda stunder men mest var den seg.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tårtgeneralen
Liknande böcker:
Tjur på retur
 K. Moraeus
Men hur som helst ...
 J. Cleese
Vardagar
 U. Lundell
Jag kan ha fel och and..
 B. Lindeblad
Lindas bästa/värsta
 L. Skugge
Samma Författare: