bokrecensioner boktips

Marsvinssommar

Författare: Sara Strömberg
Genre: Barnbok
Ämnesord: , djur
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9172993235


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sanna har redan en hund och en skölpadda. Men ändå är hon så himla sugen på ett till djur. Hennes kompis Mia har precis fått ett marsvin. Sanna försöker övertyga sina föräldrar på alla sätt och vis att de ska ha ytterligare ett djur i huset. Hon lånar böcker på biblioteket för att lära sig hur man tar hand om ett marsvin. Sannas födelsedag närmar sig och faktiskt så får hon ett litet marsvin som hon döper till Flisan. Det går bra i några veckor tills Flisan börjar uppföra sig konstigt och får ungar!
Det är underbart att ha marsvin på sommaren. Sanna, Mia och kompisen Kattis tar ut marsvinen på tomten. Men utomhus finns faror, som katter till exempel.
Sanna har inte tråkigt och är mycket nöjd med sin sommar!
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Marsvinssommar :
2010-03-07 14:29
Tioåriga Sannas omgivning kryllar plötsligt av marsvin, och då vill Sanna också ha ett. Det får hon och Flisan blir en ny kär familjemedlem. Hon får en dag två oväntat två bebisar och Sannas mamma kontaktar den sympatiskt beskrivna djuraffärsägaren, som råder familjen att omedelbart komma dit med ungarna så att någon annan hona kan adoptera dem. Det hela går faktamässigt väldigt märkligt till och jag förstår inte riktigt om författaren vill ge zoobutiksbranschen en känga eller inte. Trots att Sannas mamma verkar klok och besöker ett bibliotek för att låna "marsvinsboken" innan köpet lånar de tydligen fel bok för i till Flisan (och senare även Fanny) köps saltstenar för veckopengen vilket är direkt olämpligt då dessa enligt forskning ger marsvin problem med njurar och urinvägar.

Givetvis ska man skilja på fakta och fiktion, men är man själv en tioåring som drömmer om ett marsvin och läser en bok utgiven förra året som inte nämner att man ska ha marsvin minst parvis eller beskriver saltstenar, är det allt för mycket begärt att man själv ska söka andra källor.

Cred dock för att Mias katt skrämmer den lösa marsvinsungen Nisse så att han rymmer och nästan dör. Där finns att lära av, vilket resten av boken inte erbjuder.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Marsvinssommar
Liknande böcker:
Vildsvinet Otto hittar..
 S. Hillbertz
Pigge Igelkott
 M. Blixt
Vems rumpa?
 S. Watson
Vems bajs?
 S. Watson
Vems spår?
 S. Watson
Den modige kaninriddaren
 O. Källner
Vips i trädet
 O. Jonsson
Djurgänget: Hilmas ham..
 J. Alm Dahlgren
Dagbok från hönshuset
 B. Lindgren
Samma Författare:
Sly