bokrecensioner boktips

Hej då allihopa!

Författare: Conny Palmkvist
Genre: Biografi
Ämnesord: Verklighet, sjukdom
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9170013071


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Jag kanske har lite cancer", säger Connys mamma i telefonen.

Men det är inte lite cancer. Plötsligt har den tagit över hela hennes kropp, gjort henne sjuk och trött och förfärligt mager. Ändå skickas hon gång på gång hem från akuten med starka mediciner.

Conny står maktlös och ser på hur hans mamma slutar äta och dricka och försvinner allt längre bort. En het sommar följer vi honom på resa genom Skåne, på väg mot det som bara inte får hända en son: Att mamma dör i cancer innan hon fyllt sextio år.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hej då allihopa! :
2010-02-15 23:28
Ett halvår efter att min mamma avlidit i cancer tog jag fram den här boken. Jag tänkte att det kanske kunde vara skönt att läsa om någon annans upplevelser och jag tyckte det var så skönt. Jag grät mig igenom hela boken. Man vet hur den kommer att sluta men poängen med denna bok, tycker jag, är att författaren skriver så öppet om hur han känner. Att han blir förbannad på den "jävla cancern", att han vet att han borde åka till sjukhuset och hälsa på sin mamma men just den dagen orkar han inte se henne ligga där. Han orkar inte se sjukdomen längre. Jag tyckte det var så skönt att veta att jag inte varit ensam om sådana tankar och känslor. Det är okej att inte alltid vara den starka. Författarens syster är gravid under den här tiden och tar hand om mycket av det praktiska när hans mamma inte kan längre och jag kände igen mig så mycket i hans syster. Med skillnaden att jag kan vara glad över att min mamma han träffa min son men min sorg är att han aldrig kommer att minnas henne. Han var nio månader när mamma dog. Hon var en månad ifrån sin 60 årsdag.
Jag rekommenderar denna bok av hela mitt hjärta!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hej då allihopa!
Liknande böcker:
Osynligt sjuk : medan..
 K. Thunberg
Ett gott liv
 A. Heberlein
Mitt galna liv
 A. Lagercrantz
Blindstyre
 T. Fogelberg