bokrecensioner boktips

Över gränsen

Författare: Tony Manieri
Genre: Deckare
ISBN: 9170010390

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tre utländska långtradare passerar obemärkt Öresundsbron samtidigt som en stor lyxjakt står i lågor långt under dem, och snart går det upp för poliserna på Länskriminalen att det finns ett samband mellan dramat ute i Öresund och den hittills okända drogen Enigma. Michael Stanics välbehövliga semester hos släkten i Toscana får ett abrupt slut när han och hans nyfunna flickvän Ki blir inkopplade på fallet. Men utmaningarna som ligger framför dem kommer att sätta deras relation på prov, och när det långsamt går upp för Stanic att huvudmannen är en av de mest efterlysta männen i Europa blir han besatt av tanken på att gripa honom. Samtidigt kommer den första riktiga ledtråden: ombord på flight EA 593 som avgick från Kastrup med destination Nice fanns en man som definitivt kan leda dem till huvudmannen, den fruktade Tiburón.

Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Över gränsen :
2004-05-06 07:22
Detta är den tredje boken om Malmöpolisen Stanic. Jag var lite tveksam efter att ha läst den första, mer förtjust efter den andra och nu är jag riktigt nöjd efter den tredje. Det blir bara bättre och bättre.

Handlingen är snabb och det händer hela tiden nya saker. Det har kommit in mer känslor och eftertanke och det är ett rent nöje att läsa boken.

Och, som sagt, för oss skåningar så är det ju extra grädde på moset att känna igen orter och gatunamn .... Tänk att man tycker att det är så kul!
Betyg 4
2004-08-12 11:31
En tät och stundtals underhållande thriller som håller läsaren fängslad.

Mitt första möte med författaren och Malmöpolisen Michael Stanic, men säkert inte den sista.
Läsvärd!
Betyg 4
2009-12-11 15:37
Jag tyckte att början var riktigt seg på den här boken. Det tog många sidor innan jag riktigt kom in i den och kände läsglädje. Men när jag väl gjorde det var det verkligen värt det! Gillar verkligen persongalleriet i boken, och den är varvad med personlig humor. Sen är den också självklart spännande!
Betyg 4
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Marvatten
 A. Rosman
Döden vittnar
 V. McDermid
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Den sovande nymfen
 I. Tuti
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves
Samma Författare: