bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
De onödiga
Över gränsen
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUnder huden

 
Författare: Tony Manieri
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Båda personerna på bilderna var nakna och låg utslagna på en gräsmatta. De var smutsiga och blöta. En av bilderna var otäckare än de andra. Där såg man tydligt den kraftiga jaktkniven i hans hand. Plötsligt kom det till honom. Någonting med kvinnan var bekant. Det var hon. Maria."
Under huden är en tät, suggestiv thriller med en ny favorit i huvudrollen: Michael Stanic, drygt trettioårig kriminalpolis med rötterna i Italien och med en förmåga att göra sig till ovän med alla i sin omgivning. Riktigt nära honom kommer bara hans syster Isabella och hennes tioårige son Niklas. När larmet går om att ett mord inträffat i en lyxvilla i Malmös mest fashionabla kvarter, är Stanic den som leder spaningarna. Under utredningsarbetet kommer man fram till att det i skuggorna figurerar en person som tycks ligga bakom allt. Ingen har sett honom, ingen vill kännas vid honom ¿ det enda Stanic och hans kollegor får reda på är personens täcknamn: Silver.

Tony Manieri föddes 1960 och är uppvuxen i Malmö. Han har bland annat ägnat sig åt att spela pop i Stockholmsgrupperna The Moderns och Japop. I Malmö är han mest känd som pappan till den kultförklarade serien "Ståkkålms-Ringo", som han tecknade i Kvällsposten.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Under huden :


Rosa 2004-04-29 09:55
Detta är Tony Manieris deckardebut. Den handlar om en hårdför kriminalare i Malmö. För egen del så var det väldigt kul att läsa en bok där handlingen är förlagd till mina hemtrakter. Det är alltid trevligt när man känner igen gatu- och ortsnamn.

För övrigt tycker jag nog att den här deckaren var lite kall och rå för min smak. Inte mycket känslor eller beskrivningar utan det mesta är avskalat och rakt på sak.

Annars är boken välskriven och intrigen var väl OK även om jag märkte att jag blev lite okoncentrerad och hade svårt för att skilja personerna åt.

Jag kommer i alla fall att ge Tony Manieri en chans till och läsa efterföljaren.
Betyg 3

kartul 2005-02-28 23:30
Detta är en ganska ordinär deckarhistoria, varken speciellt bra eller speciellt dålig. En bok som man kan läsa som tidsfördriv, men även låta bli att läsa. Själv var jag tvungen att läsa den då jag föresatt mig att läsa alla författare som är födda 1960, men den lockar knappast till fortsatt läsning av Manieris böcker.

För att en kriminalroman skall bli intressant anser jag att den skall ha något mer att ge, språkligt eller psykologiskt. Det har inte denna bok, annat än kanske för den som är väl bevandrad i Malmömiljöerna.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Under huden


  Köp boken som film på cdon: