bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Grannsjälar
Kära vänner
Liknande böcker:
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Skuggan från fronten
 H. Kirst
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGrannsjälar

 
Författare: Charlotte Ekbom
Genre: Roman
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789197590440
 
Spänning:  9
Romantik:  9
Humor:  3
Lärorik:  8
Sorglig:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Arbetslösa Hedvig flyttar med sin karriärtörstande man och två små barn till Västerås. Men livet blir inte som hon föreställt sig och när hon dessutom upptäcker sin man med en annan kvinna rasar hennes värld samman. Hennes ende vän tycks vara den tio år yngre grannen Elliot. Deras möten observeras i tysthet av den ensamma gamla kvinnan Judit som bor i samma hus. Bakom hennes skyddande väggar vilar mörka familjehemligheter. Och hon vet att män inte är att lita på.

Utdrag ur boken:
"Hon vägde tabletten i handen. Försökte känna dess vikt. Att en så liten sak kunde göra så stor verkan. Med en lättvindig rörelse tog hon upp burken och skakade ut ännu ett piller. Köksgolvet knarrade och ett gällt barnskrik fyllde lägenheten. På två och en halv sekund hade hon hällt tillbaka tabletterna i burken och ställt in den i skåpet ovanför kylen.

- Är du sjuk mamma?

Max såg frågande på henne med en treårings oskyldiga blick. Ögonfransarna var långa och täta. En mammas dröm."


Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Grannsjälar :


Gunhild 2009-11-25 13:53
I boken får man följa Hedvig, som flyttat med sin familj till Västerås, eftersom hennes man fått ett nytt jobb där. Hedvig är arbetslös och ägnar sin tid åt att ta hand om barnen. Hennes man jobbar mycket och efter ett tag misstänker Hedvig att han är otrogen. Den ende hon har att prata med är den unge virile grannen Elloit.

En annan granne, änkan Judit, ser Elliot släpa en svart sopsäck ut till bilen. Kan det vara ett lik? Eller är det hennes senilitet som spökar?

Grannsjälar är en ruggigt bra bok! Författaren har ett effektivt och rappt språk och när man inte trodde att det kunde bli mer spännande, ja då blev det det! Högsta betyg!
Betyg 5

Mirabelle 2009-11-26 18:12
Mirabelle 2009-11-26 18:21
Håller med om att Grannsjälar är en riktigt bra och spännande bok! Otroligt vilka vändningar, precis när man tror att man vet ungefär hur det ska sluta händer något som vänder upp och ned på allt.
Boken har ett snabbt, lättläst språk med sinne för detaljer. Det är lätt att känna igen sig, framför allt i Hedvig men även Elliot och Judith är spännande att följa. Just det att det är tre så helt olika personer - småbarnsmamman Hedvig, studenten och strulpellen Elliot och den gamla tanten med familjehemligheter. Alla tre ensamma på sitt sätt. Så länkas deras öden samman och man inser att vi alla behöver varandra.
En bok att sträckläsa och mysa med i vintermörkret!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Grannsjälar


  Köp boken som film på cdon: