bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSvenska sjöslag

 
Författare: Lars Ericson Wolke & Martin Hårdstedt
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, historia, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789173290302
 
Spänning:  7
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
De stora sjöslagen utkämpades i första hand mot Danmark och Ryssland, men även mot nederländare och tyskar. Ibland var 100-tals fartyg och 10 000-tals människor inblandade.


Svenska fartyg under 500 år presenteras och analyseras i detalj på hela uppslag - "så funkade de". Hur var de som seglare? Hur var de för besättningen? Och hur fungerade de i krig?


Särskilda avsnitt i boken hjälper dig att hitta de marina sevärdheterna runt Östersjön. Besök S:t Petersburg, Kronstadt och Köpenhamn - byggda som stora örlogsbaser riktade mot Sverige - liksom Sveaborg, Stockholm och Karlskrona.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Svenska sjöslag :


axel-nelson 2009-11-18 02:11
Det märks att författarna är specialister på landkrig och inte på fartyg, för de har fått en del nautiska termer om bakfoten. Men annars är detta en lättläst och väl illustrerad och inte allt för patriotisk skildring av Svenska Flottan under 500 år. Att författarna inte är fartygskunniga gör boken lättläst för dem som inte är fartygsnördar. Flottans uppbyggnad, enstaka slag, enstaka skepp och fartygstyper sätts in i sitt sammanhang och man ser hur totalt beroende de framgångsrika svenska land-arméerna var av sin flotta. Armén var beroende av att flottan hade skepp att transportera soldater till de ständiga krigen på andra sidan Östersjön och skepp som kunde skydda trupptransportfartygen. Så utan skeppen, hade Sverige aldrig varit stormakt under Gustav II och de tre följande Karlarnas tid. Bra är också att boken ägnar flera uppslag åt information om de välbevarade flottbaserna i Köpenhamn, Karlskrona, Kronstadt och Sveaborg. Dessa baser är till största delen öppna för turister.
En kul nyhet för mig, var att Svenska Flottan under några år hade en liten flott-eskader i alpsjön Bodensee (Lac de Constance)!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Svenska sjöslag


  Köp boken som film på cdon: