bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Peter Rätz - Nio år so..
Torpeden: En bok om Jo..
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHanteraren

 
Författare: Dick Sundevall
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100119059
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En dömd och avskedad kriminalkommissarie. En bränd infiltratör i landsflykt med pengar på sitt huvud. Poliser och åklagare som systematiskt begår lagbrott och gör sig själva till en stat i staten. Tusen smutsiga rättegångar där bevisning gömts undan. Allt medan den svenska maffian växer i styrka.

Vad är sanning och vad är lögn i härvan runt Olle Liljegren och polisens kamp mot den organiserade brottsligheten i Sverige?

För första gången berättar fd kriminalkommissarie Olle Liljegren själv om sitt arbete med att kartlägga, infiltrera och krossa den svenska maffian. Men när nyheten om hans arbetsmetoder som hanterare kom ut offrades han. Liljegren dömdes och avskedades trots att hans olagliga agerande sanktionerats och finansierats av Sveriges högsta polischefer. Det plötsliga och abrupta slutet på en av polishistoriens vackraste karriärer, blev istället början på den kanske smutsigaste rättsliga härva polisen har att reda ut.

– Det som framförs i boken Hanteraren kommer troligen att uppfattas som upprörande och rent skrämmande, säger Peter Rätz, fd infiltratör med kodnamnet ”Pia”. Men det som verkligen är skrämmande, är att det är sant.

Hanteraren ger en inblick i en tidigare dold värld där polis och åklagare gör sig till en stat i staten och egenmäktigt beslutar om vilken bevisning domare, nämndemän och advokater ska få ta del av.


Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hanteraren :


h. 2009-11-04 15:52
wow, vilken bok! förvånad över att jag totalt missat denna story.. var iofs utomlands under tiden det utspelades.. läs! alla läs!
Betyg 5

cissi80 2010-02-15 23:02
Jag tyckte att Infiltratören var mycket bättre eller åtminstone första halvan av den. Hanteraren är visst en bra bok men det är mycket protokollläsning och alla historier berättas om och om igen fast från olika perspektiv. Klart läsvärd, sen är det upp till var och en vem man ska tro på. Infiltratören eller hanteraren? : )
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hanteraren


  Köp boken som film på cdon: