bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Människor som gått til..
Skurken med superstyrkan
Liknande böcker:
Indisputable Existence..
 H. Fry
Yoga upproren
 F. Frängsmyr
Liv och död
 B. Danielsson
Muralgranskaren
 D. Nessle
Stora fräckisboken
 B. Karlsson
Annons-flickan från Od..
 J. Skeslien Charles
Martins bästa - och sä..
 M. Timell
Visst är det härligt a..
 R. Fuchs
Feng Shui för katter
 R. Jay
Mästerliga missar
 S. Pile

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMänniskor det varit synd om

 
Författare: Kalle Lind
Genre: Humor
Ämnesord: humor
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789186047047
 
Humor:  9
Lärorik:  3
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det här är en bok om människor som någon gång i livet och karriären har varit ömkansvärda. Människor som har ställt till det för sig själv och andra, trampat i klaver, skitit i blå skåp och klämt skägget i brevlådan, hamnat i klister, knipa, fel sällskap och Landskrona, fått skulden, dryparn, tuppjuck eller taskiga recensioner.

Här får vi äntligen detaljerna om hur Lena Nymans stjärt kallades ointelligent av en akademiledamot, om hur fel romersk senator slets i stycken av en uppretad folkmassa och om hur Jan Malmsjö tyvärr inte fick förverkliga drömmen om att livnära sig på meditation och mumbo-jumbo.

Allt är sant. Allt har hänt på riktigt. Belägg finns åtminstone i memoarer och kvällstidningar. Så vid närmare eftertanke ska vi kanske säja att allt är "sant".

Utdrag ur boken:
Kvällen fortsätter. Ni som trodde ni haft tråkigt – håll i er! Nu finns det inte en klocka i hela Svedala som inte stannar!
Nu får vi se hur det står till i telefonväxeln, där en man med konstig tandstatus stå framför sex (6) telefonister som sitter i en skolsal med giftgröna väggar i ett mögelbygge i Sundsvall. Mannen intervjuar telefonisten Gudrun som berättar att hon tagit emot tretti samtal på fyrtifem minuter.
Bildproducenten har en fullkomlig hang-up på en travhäst som lottas ut, och som sammanlagt under kvällen visas upp tolv gånger. För att ingen ska missa nåt, visar man för säkerhets skull SAMMA femtonsekundersklipp där hästen springer lite i en hage.
Kjell Lönnå berättar att en man auktionerat ut en gädda för 6200 kronor på Stortorget i Örebro.


Medelbetyg: 4,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Människor det varit synd om :


redrumretsim 2009-11-04 12:33
Kalle Lind har samlat in folk från hela världen och större delen av historien (med kraftig tonvikt på Sverige och vår allra senaste historia) som man inte kan annat än tycka synd om. Allting stöpt i en form av idel humor (skadeglädje).

Som exempel kan nämnas:
Lennart Daléus. Centerns partiledare som ingen vet vem han är, varken före eller efter det katastrofala valet.
Per-Otto Hyland som inte blev igenkänd av sin egen far (Lennart) på scen, och därefter kallad Pruttas av densamme inför hela svenska folket.
Cyndee Peters som utaktionerades på en uselt dålig tv-gala till en man utan pengar.
Job, som fick känna på hur det var att hamna på guds svarta lista, utan att ha gjort någonting för att förtjäna guds ökända vrede.

Kalle Lind har lyckats skriva en bok där man både ömkar med personerna, samtidigt som man skrattar sig fördärvad åt både dem, och hans träffsäkra och bra formuleringar.
Till och med om personerna i fråga är ihågkomna som osympatiska, ja rentav farliga, som Nikita Chrusjtjov eller Carola Häggkvist, så kan man inte låta bli att känna lite sympati för dem.
Men främst skratta åt dem.

En otroligt rolig bok!
Läs!
Betyg 5

koala_75 2010-03-04 16:23
Haha, den är riktigt rolig.

Betyg 4

Freddi 2011-10-07 03:18
Kalle Lind har gett ut en handfull böcker på olika teman. Den gemensamma genren får väl sägas vara satir. På ett sätt elak, men samtidigt med stor empati. I "Människor det varit synd om" får vi läsa om människor och företeelser vi kanske hört talas om, men kanske inte visste vissa saker om. Och nu får vi veta dessa genom Kalle Linds mycket speciella sätt att betrakta omvärlden.
"Det är synd om människorna" säger en av August Strindberg karaktärer i "Ett drömspel". När Kalle Lind tar sig an detta fenomen har han dock fokuserat på att det nog ändå är lite mer synd om vissa människor än andra; åtminstone om man frågar dessa människor själva. Eller Kalle Lind.
Det var synd om Lena Nyman när hennes stjärt blev kallad för ointelligent av en akademiledamot. Och det var synd om den romerska senatsmedlemmen som blev sliten i stycken av en uppretad folkmassa - på grund av ett illdåd en annan man gjort som hette samma sak. Och det var synd om Louis Armstrong som av Disney erbjöds spela rollen som apa i Djungelboken.
Trots att det verkligen är mer eller mindre synd om alla dessa människor Kalle Lind berättar om, så är det hela tiden roligt. Med en känslig balansgång mellan elakt och empatiskt tar han oss igenom livsöde efter livsöde och man får tillåta sig själv att le och njuta.
Betyg 4

axel-nelson 2012-11-18 22:21
Lika bra som de övriga i Människor som - trilogin. :-)
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Människor det varit synd om


  Köp boken som film på cdon: