bokrecensioner boktips

Berättelsen om Edgar

Författare: David Wroblewski
Genre: Roman
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789127122031


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Berättelsen om Edgar är historien om en pojke, stum sedan födseln, som växer upp på föräldrarnas gård i Wisconsin. I den enorma ladan på gården driver familjen en kennel, och Edgar, med sitt eget speciella sätt att kommunicera genom tecken, får redan från början ett särskilt förhållande till hundarna. Framför allt gäller det tiken Almondine, som när Edgar föds bestämmer sig för att adoptera honom. När Edgar är i tolvårsåldern dör hans pappa Gar plötsligt, och Edgar, som är den ende i närheten när det händer, drabbas av enorma skuldkänslor eftersom han på grund av sitt handikapp inte kunnat larma ambulansen i tid. Han drar sig undan sin mamma och sluter sig alltmer inom sitt skal.

När mamman sedan inleder en affär med Gars bror och Edgar tycker sig se pappans spöke i regnet på gården blir det startskottet för en serie händelser som kommer att förändra familjen i grunden. Berättelsen om Edgar är en storslagen episk roman, en uppväxtskildring med den vackra naturen i Wisconsin som fond.

David Wroblewskis kritikerrosade debut har toppat NY Times bästsäljarlista och har även valts ut till Oprah s Book Club.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Berättelsen om Edgar :
2009-10-30 17:19
Bitvis känns boken lång och utdragen och de 612 sidorna hade förmodligen kunnat kortats ner en aning. Mina åsikter om boken förändrades mellan de olika delarna. Ibland är språket aningen för högtravande och långdraget för min smak och de detaljerade beskrivningarna av landskapet i de nordamerikanska urskogarna känns lite för pretentiösa - sedan ökar tempot och allt blir jättespännande! Den sista delen var enormt spännande, och framförallt förvånande. När alla bitar tillslut fallit på plats och boken var slut lämnade den efter sig en melankolisk känsla. Boken fortsätter att växa efter att den tagit slut. Det är en mörk historia om sorg och depression, men bitvis med humor och livsglädje. Rekommenderas varmt trots blandade känslor! Helhetsbetyget är en fyra, för att den inte lämnade mig oberörd.
Betyg 4
2010-01-29 11:35
Blek både till innehåll och form. Jag charmas inte. En av mina oavslutade och det ganska snabbt.
Betyg 2
2020-09-30 06:43
Historien utspelas på en gård där familjen föder upp hundar. De lägger ner all sin själ i abela arbete och träning. Edvard är sonen i familjen, sen han föddes har han inte kunnat prata trots att det inte finns någon fysisk förklaring till det.
Deras liv förändras när pappan i familjen dör plötsligt.
Det är en bok med långsam handling med målande beskrivningar. Både av miljön men främst av hundarna, män får en inblick i vilket vetenskap som ligger bakom all avel arbete.
Jag tyckte om boken, författaren har gjort ett jätte jobb med att historien ska kännas som om läsaren tittar in det verkliga livet som utspelar sig på gården.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Berättelsen om Edgar
Liknande böcker:
Normala människor
 S. Rooney
Sockerormen
 K. Smirnoff
Sockerormen
 K. Smirnoff
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Snälla, krama mig
 A. Gréen
Vårströmmar / Vårflod
 I. Turgenjev
Midsommarnattsdrömmar
 B. Ohlsson
Nya tider på Flanagans
 Å. Hellberg