bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Booze
 B. Danielsson
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBerättelsen om Edgar

 
Författare: David Wroblewski
Genre: Roman
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 912711841X
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Berättelsen om Edgar är historien om en pojke, stum sedan födseln, som växer upp på föräldrarnas gård i Wisconsin. I den enorma ladan på gården driver familjen en kennel, och Edgar, med sitt eget speciella sätt att kommunicera genom tecken, får redan från början ett särskilt förhållande till hundarna. Framför allt gäller det tiken Almondine, som när Edgar föds bestämmer sig för att adoptera honom. När Edgar är i tolvårsåldern dör hans pappa Gar plötsligt, och Edgar, som är den ende i närheten när det händer, drabbas av enorma skuldkänslor eftersom han på grund av sitt handikapp inte kunnat larma ambulansen i tid. Han drar sig undan sin mamma och sluter sig alltmer inom sitt skal.

När mamman sedan inleder en affär med Gars bror och Edgar tycker sig se pappans spöke i regnet på gården blir det startskottet för en serie händelser som kommer att förändra familjen i grunden. Berättelsen om Edgar är en storslagen episk roman, en uppväxtskildring med den vackra naturen i Wisconsin som fond.

David Wroblewskis kritikerrosade debut har toppat NY Times bästsäljarlista och har även valts ut till Oprah s Book Club.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Berättelsen om Edgar :


turkos 2009-10-30 17:19
Bitvis känns boken lång och utdragen och de 612 sidorna hade förmodligen kunnat kortats ner en aning. Mina åsikter om boken förändrades mellan de olika delarna. Ibland är språket aningen för högtravande och långdraget för min smak och de detaljerade beskrivningarna av landskapet i de nordamerikanska urskogarna känns lite för pretentiösa - sedan ökar tempot och allt blir jättespännande! Den sista delen var enormt spännande, och framförallt förvånande. När alla bitar tillslut fallit på plats och boken var slut lämnade den efter sig en melankolisk känsla. Boken fortsätter att växa efter att den tagit slut. Det är en mörk historia om sorg och depression, men bitvis med humor och livsglädje. Rekommenderas varmt trots blandade känslor! Helhetsbetyget är en fyra, för att den inte lämnade mig oberörd.
Betyg 4

okidoki 2010-01-29 11:35
Blek både till innehåll och form. Jag charmas inte. En av mina oavslutade och det ganska snabbt.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Berättelsen om Edgar


  Köp boken som film på cdon: