bokrecensioner boktips

Alla mina systrar

Författare: Judith Lennox
Genre: Roman
Ämnesord: krig, politik, historia, kärlek, ungdom
ISBN: 9170015228

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är tiden kring förra sekelskiftet och systrarna Maclise, döttrar till en förmögen fabrikör i Sheffield, drömmer om framtiden. Den söta Iris önskar sig ett bekvämt liv med en passande make, Eva planerar för konststudier i London, Marianne drömmer om den stora kärlek.
Bara Clemency kommer att stanna kvar i familjens hägn för att sköta om den hypokondriska modern. Men när första världskriget bryter ut förändras villkoren drastiskt och systrarnas liv tar helt andra och oväntade vägar.
I en omvälvande och händelserik tidsperiod får läsaren följa de fyra systrarna och deras spännande och mycket olika livsöden. Brett upplagd, händelserik, fylld av kärlek, sorg och dramatik - Alla mina systrar är en oavbrutet underhållande roman.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alla mina systrar :
2009-06-24 22:31
En väldigt fängslande bok om fyra systrar och deras drömmar och förhoppningar.

Ständigt återkommande är tankar och diskussioner kring feminism och kvinnors rättigheter, ex. rösträtt, under tidigt 1900-tal. På den här tiden ansågs kvinnor okapabla att vara något annat än prydnader, de skulle stanna hemma och ta hand om barnen och inte bekymra sina söta huvuden i saker som politik och samhällsfrågor.

Jag hade inte höga förväntningar om den här boken i början, då jag tyckte att upplägget var rörigt och att historien hoppade alltför mycket. Men snart kunde jag inte lägga den ifrån mig. Systrarnas livsöden och kärleksbekymmer grep mig och sidorna vände sig själva.

Judith Lennox skriver otroligt bra. Det här är en rörande och vacker bok om kvinnor och kärlek. Perfekt sommarläsning. Rekommenderas!
Betyg 5
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Amado Mio
 P. Pasolini
Gorazde
 J. Hildebrandt
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Samma Författare: